Αναρτήθηκε στις:25-04-24 12:51

«Αρτινών Συνεργασία»: Λογοδοσία την Παρασκευή από τη Δημοτική Αρχή για Άραχθο και τεχνικά έργα που αγνοούνται


Η παράταξη «Αρτινών Συνεργασία» εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής την Παρασκευή, εστιάζοντας στην οριοθέτηση του ποταμού Αράχθου και στα τεχνικά έργα που βρίσκονται υπό εξέλιξη. Ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Χρηστούλης έχει καταθέσει ερωτήσεις σχετικά με την εξέλιξη των έργων, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Πανέτας, εξετάζει την πρόοδο άλλων έργων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της παράταξης:

«Τα τελευταία χρόνια η προηγούμενη δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, έχει βάλει σε τροχιά υλοποίησης την οριοθέτηση του ποταμού Αράχθου και την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, καθώς έχει ωριμάσει και έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για την κατασκευή της νέας γεφύρωσης στην περιοχή του Τριγώνου.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την εξέλιξη αυτού του κρίσιμου ζητήματος. Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής, η «Αρτινών» μέσω των ερωτήσεων που έχει καταθέσει στο Προεδρείο, ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Χρηστούλης, ζητά να πληροφορηθεί ο λαός της Άρτας για τα εξής:

1. Έχει ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση της τεχνικής μελέτης του έργου;

2. Έχετε αναθέσει και ολοκληρώσει την περιβαλλοντική μελέτη του έργου;

3. Θα προλάβετε να υποβάλλετε την πρόταση χρηματοδότησης του έργου, μέχρι 3/6/2024;

4. Εξετάζετε την δυνατότητα η χρηματοδότηση αυτή για την νέα γεφύρωση, να την παραχωρήσετε για τις εργασίες της μελέτης που υλοποίει η Περιφέρεια Ηπείρου, για την υφιστάμενη γέφυρα της Άρτας;

Σχετικά με την υλοποίηση έργων από πρόγραμμα ΒΑΑ:


Η Δημοτική Αρχή του Χρήστου Τσιρογιάννη είχε εξασφαλίσει την έγκριση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Αρταίων, που περιελάμβανε 16 έργα και δράσεις και με ένα προϋπολογισμό λίγο παραπάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 20 εκ. €, από το ΠΕΠ Ηπείρου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Μεταξύ άλλων, πρόκειται και για έργα, όπου υπάρχουν μελέτες και είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότησή τους, για τα οποία ωστόσο δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

Ερωτάσθε από τον δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Πανέτα, σε ποιο στάδιο βρίσκονται:

1. Η Πολιτιστική Διαδρομή Σύνδεσης Αρχαιολογικών Χώρων & Μνημείων στην Πόλη της Άρτας (6.000.000 € - ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΡΙΜΗ ΜΕΛΕΤΗ)

2. Αποκατάσταση Βυζαντινού μνημείου Ι.Ν. Παρηγορήτισσας Άρτας (2.000.000 € - ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΡΙΜΗ ΜΕΛΕΤΗ)

3. Βελτίωση προσβασιμότητας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας (2.000.000 € - ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ – και ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ)

4. Δημιουργία Παιδικής χαράς ΑμεΑ στην Άρτα (500.000 € - ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ)

5. Ολοκληρωμένη παρέμβαση στην υποδομή φωτεινών σηματοδοτών και επείγουσες εργασίες βελτίωσης της ασφάλειας επί της Εθνικής Οδού εντός της πόλης της Άρτας (2.000.000 € - ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ)».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img