Αναρτήθηκε στις:15-04-24 13:03

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών: Κάλεσμα σε στάση εργασίας την Τετάρτη


Την Τετάρτη 17 Απριλίου, οι Υγειονομικοί στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του νομού Άρτας προκηρύσσουν στάση εργασίας από τις 7:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. Σε ανακοίνωση-κάλεσμα που απέστειλαν επισημαίνουν την ανάγκη για δίκαιες συνθήκες εργασίας και πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, αντιδρώντας έτσι στην αντιλαϊκή επίθεση που δέχονται.

Αναλυτικά:

«Στις 17 Aπρίλη όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ και παίρνουμε θέση μάχης απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση που δεχόμαστε σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Λέμε ένα τεράστιο ΟΧΙ στα απογευματινά, επί πληρωμή χειρουργεία, στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των υγειονομικών, στα νέα χαράτσια και τις αυξήσεις στις διαγνωστικές εξετάσεις και τα φάρμακα, στη διαρκή εργασιακή επισφάλεια και ομηρία των συμβασιούχων, στους εργολάβους και τις ΣΔΙΤ, και στην ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Έχουμε ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ τις παροχές υγείας μέσα από δυσβάσταχτους φόρους (άμεσους και έμμεσους), μέσα από τις ασφαλιστικές μας εισφορές και αρνούμαστε να ξαναπληρώσουμε για υπηρεσίες υγείας στα νοσοκομεία Α.Ε. που διαμορφώνουν.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ τον αγώνα γιατί ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ πως μας «κλέβουν» καθημερινά με την ακρίβεια και τη φοροληστεία που εξαϋλώνει το εισόδημα μας, την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση ενισχύει ποικιλοτρόπως τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που καταγράφουν ρεκόρ κερδοφορίας.

ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ από τη διαρκή κοροϊδία ότι τάχα «ο κρατικός προϋπολογισμός δεν αντέχει» για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας και για επαναφορά των επιδομάτων εορτών και αδείας.

Την ίδια ώρα ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ τον κρατικό προϋπολογισμό να καταγράφει πρωτογενές πλεόνασμα 3,7 δις ευρώ το 2023, λόγω της εκτόξευσης της φοροληστείας σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Ενώ για το 2024 προβλέπονται νέες κρατικές επιδοτήσεις 8,5 δις για τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ίδια στιγμή που υπάρχουν προκλητικές φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, ενώ οι τράπεζες δεν πληρώνουν καθόλου φόρους.

ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ τη συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ που αρνήθηκε να πάρει απόφαση για απεργία ώστε να δοθεί μαζική πανεργατική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, βρίσκοντας έτσι ένα πρόθυμο σύμμαχο.

Απέναντι σε ένα ληστρικό σύστημα και σε μια εξουσία που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως εμπόρευμα και «ατομική» ευθύνη, που όλη του η φιλοσοφία βρίσκεται στο πώς οι λίγοι θα κερδίζουν σε βάρος των πολλών, ΟΡΘΩΝΟΥΜΕ το ανάστημά μας και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ μαχητικά:

- Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας και επαναφορά του 13ου και 14ου του μισθού.

- Διπλασιασμό του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και επέκταση του και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων που δουλεύουν σε αντίστοιχες συνθήκες. Ένταξη στα ΒΑΕ.

- Έκτακτο επίδομα γιορτών του Πάσχα.

- Όχι στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, τους εργολάβους, τις ΣΔΙΤ και την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας.

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

- Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών.

- Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, στα καύσιμα και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ συγκέντρωση στις 10:30 πμ στο Εργατικό Κέντρο Άρτας».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img