Αναρτήθηκε στις:28-03-24 14:42

Οριστικός ανάδοχος για τον ισόπεδο κόμβο στη διασταύρωση Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αντιρρίου


Ένα από τα σημαντικότερα έργα οδικής ασφάλειας στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων οδεύει πλέον στην τελική ευθεία για την κατασκευή του. Πρόκειται για τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο στη διασταύρωση της διασταύρωσης της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Αντιρρίου με την Περιφερειακή οδό της πόλης (στο ΠΕΑΚΙ), καθώς σήμερα από την Περιφερειακή Επιτροπή κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 556.000 ευρώ και ο οριστικός ανάδοχός του είναι η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.

Επίσης από την Περιφερειακή Επιτροπή αναδείχτηκαν και οι ανάδοχοι των έργων:

• «Σύνδεση κυκλικού κόμβου Λυγιάς με παρακείμενους οδικούς άξονες», προϋπολογισμού 265.000 €. Οριστικός Ανάδοχος ΜΑΚΗΣ ΑΤΕ.

• «Άμεση διευθέτηση όμβριων και άρση καταπτώσεων στο ορεινό δίκτυο νομού Άρτας», προϋπολογισμού 369.520,00 €. Οριστικός Ανάδοχος: Ι. ΚΑΛΛΙΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

• «Οδικό Κύκλωμα Μουργκάνας - Αποκατάσταση Ζημιών - Οριζόντια Σήμανση», προϋπολογισμού € 700.000. Προσωρινός Ανάδοχος: ΑΡΛΕΤΟΣ ΑΤΕΕ.

• Ακόμη εγκρίθηκε η διαδικασία για την δημοπράτηση του έργου: «Κατασκευή πλακοσκεπούς σύνδεσης Κάτω Νεοχωρόπουλο – οδού Νιάρχου», προϋπολογισμού 290.000€.

Η Περιφέρεια αναλαμβάνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Π.Ι.


Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, για τη συντήρηση, αναβάθμιση και λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου και του γηπέδου ποδοσφαίρου που βρίσκονται εντός της Πανεπιστημιούπολης, τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν σε χρήση, εκτός των φοιτητών και του προσωπικού του Πανεπιστημίου και στο κοινό της περιοχής.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img