Αναρτήθηκε στις:27-03-24 17:17

Δήμος Αρταίων: Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας - Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις


Εκδήλωση με θέμα: «Παρουσίαση Κοινωνικών Δομών του Δήμου και διασύνδεση με Υπηρεσίες Υγείας»Κάθε χρόνο, στις 7 Απριλίου, ολόκληρος ο πλανήτης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, μια ημέρα αφιερωμένη στην προώθηση της υγείας και της ευημερίας για όλους. Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αποτελεί μια υπενθύμιση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει η υγεία στη ζωή και την ευημερία κάθε ανθρώπου.

Σε αυτό το πνεύμα, ο Δήμος Αρταίων ανακοινώνει τη διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων - δράσεων και προληπτικών εξετάσεων, προκειμένου να τιμήσει αυτήν την σπουδαία ημέρα αλλά και να συμβάλλει στην προώθηση των αξιών της πρόληψης και της καλής υγείας των συμπολιτών.

Στις 28 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:30, ξεκινούν οι δράσεις για την Υγεία με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρου Αγίου Μαξίμου και με ομιλητές καταξιωμένους επιστήμονες σε θέματα Υγείας. Κεντρικό θέμα των ομιλιών θα είναι η παρουσίαση αλλά και η διασύνδεση των Υπηρεσιών Υγείας και Δομών του Δήμου Αρταίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση και φροντίδα των δημοτών.

Από 1 Απριλίου και έως την Ημέρα Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, 7 Απριλίου, καθημερινά θα γίνονται ΔΩΡΕΑΝ προληπτικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας και στο Κ.Υ. Άρτας. Το πρόγραμμα των ανωτέρω εξετάσεων έχει ως εξής:

Προληπτικές εξετάσεις


Κ.Υ. ΑΡΤΑΣ (Ζάρρα 1 – Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού: 2681027642)

Στις 1,2 και 3 Απριλίου, προληπτική ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ εξέταση. Ιατροί: Αναστασία Φάκου και Γιώργος Γκούντας στο Κ.Υ. Άρτας.

Στις 2 Απριλίου προληπτική ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ εξέταση. Ιατρός: Αλεξάνδρα Κωστοπούλου.

Στις 4 Απριλίου προληπτική ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ εξέταση. Ιατρός: Δημήτρης Γιάχος.

Στις 4 Απριλίου προληπτική ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ εξέταση. Ιατρός: Μαρίνα Ιωάννου, (για ενήλικες και παιδιά).

Στις 5 Απριλίου προληπτική ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ εξέταση και ψηλάφηση μαστών. Ιατρός: Παναγιώτης Κοσσυβάκης.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ (Λόφος Περάνθης - Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού: 2681361202)


Στις 1 και 3 Απριλίου προληπτική ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ εξέταση (10 π.μ.-12), (για ενήλικες και παιδιά).

Στις 3 Απριλίου θα γίνονται ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

Στις 3 Απριλίου προληπτική ΩΡΛ εξέταση.

Στις 3 και 5 Απριλίου – TESTPAP.

ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ, (Τηλέφωνο επικοινωνίας για συμμετοχή: 2681070165)


Την Τετάρτη 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ΔΩΡΕΑΝ μέτρηση ζωτικών σημείων (έλεγχος BMI) στα μέλη του ΚΑΠΗ.

• Σημειώνεται ότι όσον αφορά στις εξετάσεις στο νοσοκομείο και στο Κ.Υ. Άρτας, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, έτσι ώστε να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία στη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Παράλληλες δράσεις


ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ


Την Παρασκευή 5 Απριλίου στο Δημαρχείο (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο iSAVElivesHANDSON (Πρακτική Εξάσκηση – Πρώτες Βοήθειες). Oι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ


Την Κυριακή 7 Απριλίου ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο 7ο Δημοτικό σχολείο Άρτας από 9:30 έως 13:30.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας – Εθελοντισμού – Κοινωνικών Δομών & ΚΔΑΠ / ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κ. Αγγέλα Τσώλα παροτρύνει τους συνδημότες για τη συμμετοχή στις δράσεις για την υγεία.

Ο Δήμαρχος Αρταίων αναφερόμενος στις εν λόγω εκδηλώσεις και δράσεις, αλλά και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, τονίζει: «Στόχος μας, μέσα από αυτές τις δράσεις είναι η ενημέρωση για τις υπηρεσίες Υγείας και τη διασύνδεση αυτών με τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου και τις προσβάσεις που έχουν οι πολίτες σε αυτές. Είναι δικαίωμά τους και υποχρέωση του Δήμου. Βάζουμε στη ζωή μας τον εθελοντισμό. Στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη! Παράλληλα είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε τη σημασία της πρόληψης και της εθελοντικής αιμοδοσίας. Προλαμβάνουμε, για να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή κόσμο».

Ο Δήμος Αρταίων ευαισθητοποιεί και καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν σ’ αυτές τις δράσεις, να πραγματοποιήσουν τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και να ενισχύσουν την προσπάθεια για μια υγιή και ευημερούσα κοινωνία.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img