Αναρτήθηκε στις:27-03-24 14:50

Συνάντηση Β. Ψαθά και Εnaon για την υλοποίηση έργων LNG στην Άρτα


Συνάντηση εργασίας είχε την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της ιταλικών συμφερόντων εταιρείας φυσικού αερίου Εnaon (πρώην ΔΕΔΑ) κα Φραντσέσκα Ζανινότι και στελέχη της εταιρείας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τα έργα υποδομής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Άρτα και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτών.

Η εταιρεία εξέφρασε την βούλησή της να προχωρήσει τα προγραμματισμένα έργα της, καθώς ήδη έχει προβεί στην προκήρυξη του έργου κι εντός του Μαΐου 2024 θα γίνει η ανακήρυξη του αναδόχου και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Σύμφωνα με την εταιρεία η έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο και η διάρκειά τους θα είναι ενός έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχετικό έργο στη πρώτη φάση του περιλαμβάνει την κατασκευή 10 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης, ενώ υπολογίζεται να συνδεθούν με το εν λόγω δίκτυο 594 πολίτες – καταναλωτές.

Από την πλευρά του ο κ. Ψαθάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις αυτές και υποσχέθηκε την αμέριστη υποστήριξή του για την υλοποίηση του έργου, καθώς αναμένεται να αλλάξει ολοκληρωτικά το ενεργειακό τοπίο και στη περιοχή μας.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img