Αναρτήθηκε στις:27-03-24 14:08

Ομιλία Γ. Στύλιου στην Ολομέλεια της Βουλής επί της Πρότασης Δυσπιστίας


Ο Γιώργος Στύλιος τοποθετήθηκε στη Βουλή κατά την τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η Αντιπολίτευση απέναντι στη Κυβέρνηση. Ο κ. Στύλιος σημείωσε πως οι πολίτες έδωσαν στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθαρή εντολή να βάλουν τέλος σε εξωθεσμικές πρακτικές και να επαναφέρουν την κανονικότητα στη Χώρα. Με παρεμβάσεις όπως: η θεσμοθέτηση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, η δημιουργία μηχανισμών εσωτερικού ελέγχου σε όλο το δημόσιο, η ενίσχυση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η εφαρμογή κανόνων καλής νομοθέτησης, η Κυβέρνηση ενίσχυσε το Κράτος Δικαίου. Γεγονός που αναγνωρίζεται διεθνώς από τον ΟΟΣΑ, την Ομάδα των Χωρών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ενώ στο Democracy Index η Ελλάδα πλέον κατατάσσεται ανάμεσα στις 20 πιο προωθημένες και σταθερές δημοκρατίες του Κόσμου.

Ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο δυστύχημα των Τεμπών τόνισε πως η Αντιπολίτευση εμμένει σε πρακτικές που οι πολίτες έχουν καταδικάσει. Χωρίς κανέναν σεβασμό χρησιμοποιεί την τραγωδία των Τεμπών και εργαλειοποιεί τον πόνο των οικογενειών για να αποσταθεροποιήσει την Κυβέρνηση. Τη στιγμή που η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για ανθρώπινο λάθος.

Επισήμανε, παράλληλα, ότι από την αρχή η Κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως η Δικαιοσύνη έχει τον τελευταίο λόγο στη διερεύνηση και στην απόδοση ποινικών ευθυνών. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι ο Πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη στο όνομα όλων όσων κυβέρνησαν τον τόπο μέχρι τώρα και πως ο αρμόδιος Υπουργός παραιτήθηκε.

Στη συνέχεια, μιλώντας για την αξιοπιστία της Κυβέρνησης, ο Γιώργος Στύλιος τόνισε πως οι πολίτες αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα της συνεκτικής πολιτικής που εφαρμόζεται. «…Η ανεργία για πρώτη φορά από το 2010 βρίσκεται κάτω από10%. Το 2022 πετύχαμε ρεκόρ σε άμεσες ξένες επενδύσεις, άνω των €8 δισ. Δόθηκαν διαδοχικές αυξήσεις του κατώτερου μισθού που θα ξεπεράσει τα €800. Ενώ μειώθηκαν ή καταργήθηκαν περισσότεροι από 50 φόροι...».

Μια προσπάθεια που συνεχίζεται. Μάλιστα η Κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες. Ένα ακόμα μέτρο στήριξής τους, που έρχεται να προστεθεί στην τιμή κάτω των 10 λεπτών την κιλοβατώρα για τα επόμενα 2+8 χρόνια που εξασφάλισε η Κυβέρνηση για το αγροτικό ρεύμα καθώς και την επιστροφή του Αγροτικού Πετρελαίου ύψους €82 εκατ. για το 2024. Ο κ. Στύλιος συμπλήρωσε πως: «σε συνθήκες δύσκολες -εν μέσω μιας παγκόσμιας ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης- η Κυβέρνηση δίνει τη μάχη ενάντια στην ακρίβεια και δημιουργεί μια ισχυρή οικονομία».

Ο Βουλευτής Άρτας, τόνισε την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης στην ελληνική Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της. Αναφέρθηκε όμως και στην υποχρέωση της Κυβέρνησης να παράσχει στη Δικαιοσύνη όλα τα μέσα που χρειάζεται για να ασκήσει απερίσπαστη, αμερόληπτη και με ταχύτητα το έργο της, «ώστε να αποδοθεί Δικαιοσύνη» σημειώνοντας «πως το χρωστάμε σε αυτά τα παιδιά».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Στύλιος δήλωσε τη στήριξή του στην Κυβέρνηση και την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας. Υπογραμμίζοντας πως: οι Έλληνες ζητούν σταθερότητα και ανάπτυξη για την Πατρίδα και μια δύναμη συνέπειας, σοβαρότητας και υπευθυνότητας στο τιμόνι της Χώρας. Αυτή η δύναμη είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img