Αναρτήθηκε στις:26-03-24 12:11

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Άρτα


Της Ειρήνης ΚατσούλαΜε τον καλό καιρό ως σύμμαχο, πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Άρτα. Η Επέτειος της Εθνικής Ανεξαρτησίας της 25ης Μαρτίου 1821 εορτάστηκε με την επιβαλλόμενη επισημότητα και λαμπρότητα στην Άρτα, όπως και σε όλη τη Ελλάδα, με τους μικρούς μαθητές να εισπράττουν για ακόμη μια χρονιά το πιο ζεστό χειροκρότημα.

Μηνύματα για εθνική ομοψυχία και ενότητα απέναντι στις εθνικές προκλήσεις, έστειλαν οι φορείς της Άρτας με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτης, κ.κ. Καλλίνικος, δήλωσε “Εύχομαι η Παναγία που γιορτάζουμε σήμερα τον Ευαγγελισμό Της, να μας δίνει τη χάρη Της και συνάμα να είναι πρότυπό μας, ώστε όπως Εκείνη έτσι κι εμείς να είμαστε πάντα υποταγμένοι με ταπείνωση στο θέλημα του Θεού και μ’ αυτόν τον τρόπο να έχουμε πρώτα την εσωτερική ελευθερία και μετά την ελευθερία από οποιουσδήποτε εγκόσμιους παράγοντες που την επιβουλεύονται. Διότι, αυτό ακριβώς έκαναν και οι πρόγονοί μας όταν το 1821 σήκωσαν το λάβαρο της Επαναστάσεως και ορκίστηκαν ότι ενωμένοι όλοι κάτω από τον Σταυρό του χριστού θα θυσιαστούν για να μπορέσουν με αυτόν τον τρόπο να δώσουν την ελευθερία, την οποία εμείς σήμερα απολαμβάνουμε”.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Παιδείας, Γιάννης Κατσαρός, δήλωσε “Είναι χαρά μου να βρίσκομαι σήμερα στην Άρτα, στην κάποτε πρωτεύουσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου εκπροσωπώντας την κυβέρνηση. Η σημερινή παρέλαση τελέστηκε με ήθος, τα παιδιά παρέλασαν με επίγνωση της τιμής που πρέπει να αποδώσουν στους ήρωές μας. Πάντοτε οι νέοι μας είναι αυτοί που θα δίνουν τους αγώνες της νέας γενιάς και με το ήθος που παρέλασαν σήμερα, αισθάνομαι αισιόδοξος για το μέλλον. Οι νέοι μας με γνώμονα και με όπλα τη γνώση, το ήθος και την εξωστρέφειά τους είναι βέβαιο ότι θα απαντήσουν σε όλες τις προκλήσεις με τον καλύτερο τρόπο”.

Ο Βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος, δήλωσε “Μέρα περηφάνιας σήμερα για τους αγώνες των προγόνων μας που μας προσέφεραν την ελευθερία μας! Μέρα έμπνευσης για όλους εμάς που διδασκόμαστε από την ιστορία μας για να γίνουμε καλύτεροι! Με θάρρος και δύναμη να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα ισχυρή και δυνατή!”

Η ΄Δ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία στην Άρτα, Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε χαρακτηριστικά “Τιμούμε σήμερα έναν υποδουλωμένο λαό που βρήκε τη δύναμη να σταθεί όρθιος και να διεκδικήσει, και να στείλει το μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα τότε ότι η ζωή και η ελευθερία ταυτίζονται. Δίπλα μας σήμερα γίνονται πόλεμοι, στην Ουκρανία, τη Γάζα, ταραγμένη Μέση Ανατολή, είναι μια εποχή που όλα τα μηνύματα είναι ιδιαιτέρως επίκαιρα για να μας θυμίσουν ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθερία δεν τελειώνει ποτέ! Στις εθνικές προκλήσεις απαντάμε με το να διατηρούμε την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μέσω διπλωματικών σχέσεων και η χώρα μας οφείλει να παίρνει πάντα πρωτοβουλίες για την ειρήνευση στην περιοχή και σταθερά να είναι προσανατολισμένη προς την ειρήνη και τη δημοκρατία”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, τόνισε “Φέτος συμπληρώνονται 203 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, μιας επανάστασης που στηρίχτηκε στη θέληση των Ελλήνων για ελευθερία. Οφείλουμε να τιμούμε τους προγόνους μας με σεβασμό και ευγνωμοσύνη! Η ελευθερία πλέον είναι ταυτισμένη με την έννοια της δημοκρατίας, την οποία καλούμαστε καθημερινά να την υπερασπιζόμαστε!”

Τέλος, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χριστόφορος Σιαφάκας, τόνισε “Διπλή γιορτή η σημερινή. Τελέσαμε τη δοξολογία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στον Ι.Ν. Παρηγορήτισσας και τώρα παρακολουθήσαμε την παρέλαση. Ο αγώνας για την ανεξαρτησία μας έμεινε μνημειώδης σε όλον τον κόσμο, καθώς δείχνει ότι οι Έλληνες όταν δουλεύουν ομαδικά και συσπειρώνονται μπορούν να πετύχουν τα πάντα! Ζήτω η Ελλάδα! Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες!”.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img