Αναρτήθηκε στις:11-01-24 15:48

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Oracle επεκτείνουν τη συνεργασία τους


Η Τράπεζα Πειραιώς και η Oracle επεκτείνουν τη συνεργασία τους με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας (MoU), στις 10 Ιανουαρίου 2024. Κοινή φιλοδοξία αυτής της πρωτοβουλίας είναι η επιτάχυνση της καινοτομίας, το λανσάρισμα νέων υπηρεσιών και η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της Τράπεζας ως χρηματοοικονομικού οργανισμού νέας γενιάς.

Μέσω της συνεργασίας αυτής, η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει τον ψηφιακό της μετασχηματισμό, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές cloud και ολοκληρωμένες λύσεις χρηματοπιστωτικών εφαρμογών λογισμικού, στοχεύοντας στην υλοποίηση πρωτοπόρων και ασφαλών τραπεζικών υπηρεσιών που συμμορφώνονται με το κανονιστικό πλαίσιο και τις πρωτοβουλίες για βιώσιμη ανάπτυξη με μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη αναπτύξει τεχνογνωσία σε πολλαπλές περιοχές τεχνολογίας της Oracle, όπως μεταξύ άλλων το hybrid & public cloud για τη φιλοξενία προηγμένων λύσεων ηλεκτρονικής τραπεζικής, ανάλυσης δεδομένων, ασφάλειας χρηστών και πληροφοριακών συστημάτων. Με αφορμή τη νέα στρατηγική συμφωνία, η Τράπεζα θα μπορέσει να εξελίξει τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού της, μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης και πιστοποίησης σε σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και τεχνολογίες.

Ο κ. Χάρης Μαργαρίτης, Group Chief Operating Officer (COO) της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε σχετικά: «Η Τράπεζα Πειραιώς επενδύει σε στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίους παρόχους τεχνολογίας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τις δυνατότητές τους σε παγκόσμια κλίμακα. Η συνεργασία με την Oracle ενισχύει και βελτιώνει τις επιχειρηματικές και πληροφοριακές λειτουργίες της Τράπεζας, ενώ ενδυναμώνεται η τεχνολογική στρατηγική της στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της επιχειρησιακής της αποδοτικότητας, ανθεκτικότητας και καινοτομίας».

O κ. Στέφανος Διονυσόπουλος, Country Leader Oracle Ελλάδας και Cluster Leader για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Βουλγαρία, δήλωσε: «Η υπογραφή της στρατηγικής αυτής συμφωνίας ανοίγει στην ουσία ένα νέο κεφάλαιο στην υπερεικοσαετή συνεργασία μας με την Τράπεζα. Η Oracle ως στρατηγικός συνεργάτης της Τράπεζας Πειραιώς θα συμβάλει περαιτέρω στον ψηφιακό μετασχηματισμό της, στον εκμοντερνισμό των κρίσιμων υποδομών και λειτουργιών της με αξιοποίηση τεχνολογιών όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η σύγχρονη διαχείριση δεδομένων και η χρήση industry-leading Cloud native εφαρμογών για την επίτευξη των στρατηγικών της στόχων».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img