Αναρτήθηκε στις:21-11-23 14:20

ΕΚΑ: Καταδικάζει το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης


Το Εργατικό Κέντρο Άρτας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που επιβαρύνει αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες. Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση για αδικία και κοινωνικό αυτοματισμό, ενώ καλεί σε ενότητα μεταξύ εργαζομένων και μικρών επαγγελματιών για κοινή αντίσταση κατά των αντιλαϊκών πολιτικών. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΕΚΑ αναφέρει:

«Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καταδικάζει το απαράδεχτο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που επιβαρύνει με νέους φόρους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες οδηγώντας χιλιάδες στο λουκέτο. Μάλιστα τη νέα φοροληστεία η Κυβέρνηση επιχειρεί να τη νομιμοποιήσει στο όνομα της "φορολογικής δικαιοσύνης", την ίδια στιγμή που συνεχίζει τις προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες και τους βιομηχάνους.

Η κυβέρνηση τολμά να αξιοποιεί τη γνωστή μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού πιάνοντας στο στόμα της τους μισθωτούς. Προσπαθεί να τη βγάλει καθαρή κρύβοντας ότι μισθωτοί και μικροί επαγγελματίες συνεχίζουν να πληρώνουν άδικους φόρους όπως ο ΕΝΦΙΑ όπου καμία κυβέρνηση δεν κατήργησε, συνεχίζουν να πληρώνουν την ακρίβεια στα καύσιμα, στην ενέργεια και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, συνεχίζουν να πληρώνουν την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Σήμερα, η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει τους εργαζόμενους για να δικαιολογήσει την επίθεση της στους επαγγελματίες, αύριο θα τους κλείνει το μάτι για να μην αυξηθεί ο βασικός μισθός, αφού ύπουλα συνδέει τη φορολογία τους με αυτόν.

Ο κοινωνικός αυτοματισμός δε θα περάσει. Μαζί, εργατική τάξη και οι μικροί επαγγελματίες θα δώσουμε τη μάχη ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που με χίλιους δυο τρόπους τσακίζουν καθημερινά το εισόδημα και τη ζωή μας. Βρισκόμαστε στο πλευρό των μικρών επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη 22 Νοέμβρη στις 10.30πμ στην πλατεία Κιλκίς».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img