Αναρτήθηκε στις:20-10-22 15:47

Αθώοι οι 38 υγειονομικοί σε αναστολή!


Σε γιορτή της δικαιοσύνης μετατράπηκε η σημερινή δίκη που διεξήχθη στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στο κτήριο 8 της οδού Ευελπίδων και η οποία κατέληξε σε αθώωση των 38 υγειονομικών που το απόγευμα της 7ης Ιουλίου 2022 είχαν διαμαρτυρηθεί ειρηνικά πλησίον της οικίας του Πρωθυπουργού.

Οι δικαστές απέδειξαν ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί ακόμα και υπό τις αντίξοες συνθήκες, που έχουν δημιουργηθεί τον καιρό της πανδημίας. Άκουσαν προσεκτικά αυτά που είχαν να δηλώσουν οι επιστήμονες υγείας που τόνισαν ότι δεν προέβησαν σε καμία παρανομία, ότι δεν είναι εγκληματίες και δεν επέδειξαν απείθεια. Αντίθετα οδηγήθηκαν με δόλο στην ΓΑΔΑ όπου και κρατήθηκαν όλο το βράδυ, χωρίς να δοθεί καμία εξαίρεση στους γονείς μονογονεϊκών οικογενειών, όπως είχαν επίσημα αιτηθεί οι δικηγόροι τους.

Μεγάλη ευαισθησία και -γιατί όχι;- γενναιότητα επέδειξε ο εισαγγελικός λειτουργός που πρότεινε την αθώωσή τους, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να επιστρέψουν στην εργασία τους, καθώς επιτελούν ένα υψηλό λειτούργημα.

Μεταξύ των μαρτύρων ήταν και ο πρόεδρος του Λαϊκού Νοσοκομείου κος Αντωνόπουλος, ο οποίος μίλησε με θέρμη για την αξιοπρέπεια των συναδέλφων του που εκδιώχθηκαν χωρίς κανέναν λόγο από τα νοσοκομεία και παραμένουν ακόμα εκτός, κάτι που επιβαρύνει ιδιαίτερα το ήδη αποδυναμωμένο Ε.Σ.Υ.

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στους συμπρωταγωνιστές αυτής της δίκης, τους συνηγόρους των 38 κατηγορουμένων Ν. Αντωνιάδη, Δ. Μπελαντή, Β. Παπανικολάου, Γ. Χατζηαντωνίου που για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι υπάρχουν δικηγόροι με σθένος που δεν φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Η συμβολή τους ανεκτίμητη και σε αυτήν την μάχη!

Οι υγειονομικοί είναι οι σύγχρονοι ήρωες! Η κοινωνία μέσα από μια ομολογουμένως επίπονη πορεία έχει πλέον αντιληφθεί ότι η απομάκρυνσή τους από τα νοσοκομεία όχι μόνο δεν στηρίχτηκε σε επιστημονικά δεδομένα αλλά έπληξε τη δημόσια υγεία ανεπανόρθωτα. Γι’ αυτό ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στην εργασία τους. ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ!img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img