Αναρτήθηκε στις:10-05-22 16:38

Με άρωμα ανανέωσης δίπλα στον πολίτη για τη νέα πορεία


Γράφει ο Ντίνος Παπαδημητρίου*


Το σύνθημά μας είναι «δίπλα σε κάθε πολίτη». Στα τρία χρόνια διακυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία έκανε το σύνθημα πράξη. Οι αξίες της που θέλουν τον “άνθρωπο πρώτα” κατέστησαν οδηγό στις δύσκολες ημέρες της πανδημίας και τώρα στις εξίσου δύσκολες ημέρες του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης.

Με πυξίδα την κοινωνική ευαισθησία και τις ηθικές αρχές μας προχωράμε στο μέλλον, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω. Και με την βεβαιότητα της ορθής πολιτικής κρίσης και αποτελεσματικής δράσης οδηγούμε στον δρόμο της εθνικής ασφάλειας και της προόδου.

Το 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ ήταν ένα από τα πιο δυναμικό, τα πιο μαζικά και τα πιο ουσιαστικά συνέδρια του κόμματός μας. Η συμμετοχή ήταν μαζική και ενθουσιώδης, ενώ τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών της νέας Πολιτικής Επιτροπής σηματοδότησαν τη βούληση ανανέωσης και ανάδειξης στελεχών από τη νέα γενιά που θα είναι μπροστά σε αυτή τη νέα πορεία.

Και αυτό το συνέδριο, απέδειξε όπως και τα προηγούμενα, ότι η ΝΔ παραμένει ένα κόμμα λαϊκό, πολυσυλλεκτικό και ενωτικό πάνω από όλα, που εστιάζει στα προβλήματα των πολιτών και εργάζεται με όραμα για το μέλλον της χώρας.

Το Συνέδριο μας που είναι όλων εσάς των πολιτών που στηρίζετε ή θα στηρίξετε τη ΝΔ, επικεντρώθηκε -με σύνθημα «Δίπλα στον πολίτη»- στα ζητήματα που αφορούν τον κάθε πολίτη και τις πολιτικές που δίνουν λύση στις μεγάλες εξωγενείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για τους επόμενους 12 μήνες, καθώς και στο όραμα για την επόμενη δεκαετία.

Αυτό άλλωστε απεικονίζεται και στις θεματικές ενότητες του διαλόγου, που αναπτύχθηκε και αφορούσαν: «Ασφάλεια για όλους», «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης», «Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη», «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας», «Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της» και «Πολιτικές για τους νέους».

Το 14ο Συνέδριο της Ν.Δ. ανέδειξε ταυτόχρονα τη μεγάλη διαφορά από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και ιδίως το ΣΥΡΙΖΑ. Κατέδειξε ποιοι εργάζονται για την πρόοδο και ποιοι επιδιώκουν την οπισθοδρόμηση. Ποιοι βρίσκονται πραγματικά δίπλα στον πολίτη και ποιοι επιδίδονται στο λαϊκισμό και την εξαπάτηση.

Εμείς είμαστε εδώ δίπλα στον πολίτη. Κατανοούμε τα προβλήματα όλων. Ακούμε την κοινωνία, όλους εσάς. Λύσεις δόθηκαν και θα δοθούν και άλλες στα αιτήματα των πολιτών. Εξάλλου το λέει το σύνθημά μας: Δίπλα στον πολίτη.

Η αρχή για μια νέα πορεία και θητεία ξεκίνησε από το 14ο συνέδριο και στο επίκεντρο θα είναι ο πολίτης.

Από εδώ και πέρα το μήνυμα της νέας πορείας θα περάσει παντού, σε όλη την επικράτεια και βέβαια και στην Άρτα μας. Μήνυμα συσπείρωσης, ελπίδας, αισιοδοξίας για τα καλύτερα και ανανέωσης σε ιδέες και πρόσωπα.

*Ντίνος Παπαδημητρίου, Πολιτευτής ΝΔ Άρτας, Σύμβουλος Επιχειρήσεων (MSc)img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ