Αναρτήθηκε στις:10-05-22 12:40

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αποτελέσματα εκλογών για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Άρτας


Περισσότερα από 170.000 μέλη ψήφισαν την περασμένη Κυριακή (8/5) στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων επέλεξε το «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» για νέο όνομα του κόμματος.

Την ικανοποίησή του για τη μεγάλη προσέλευση στις κάλπες, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε:

«Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους. Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια. Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας, η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία. Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους. Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας. Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες. Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί θα νικήσουμε».

Τα αποτελέσματα στο Νομό Άρτας, σύμφωνα με τις ψήφους που έλαβε ο κάθε υποψήφιος (εκλέγονται οι έντεκα πρώτοι) είναι:

Νομαρχιακή Επιτροπή


Θωμάς Γεώργιος 229

Φέκα Σεβαστή 219

Νικολάου Νίκος 216

Σερέτης Αλέξανδρος 187

Γόγαλης Θεόδωρος 175

Γόγολος Νικόλαος 175

Νάκα Μαρία (Μάρω) 171

Μαγκούτης Βασίλης 166

Τρομπούκη Ράνια 156

Λίγκας Νικόλαος 138

Γκίζας Κώστας 126

Οικονόμου Ανδριάνα 123

Παπαμιχαήλ Γεώργιος 80

Πριοβόλου Αντιγόνη 71

Τατσιώνα Μαρία 55

Ζώγκα Παρασκευή 49

Ρούμπος Λάμπρος 44

Χατζηγιαννίδου Ουρανία 19

Πανακούλια Σωτηρία 17

Παπαδόπουλος Ιωάννης 8

Τα αποτελέσματα για το 3ο συνέδριο


Αλευρής Δημήτριος 23

Βασίλης Αθανάσιος 51

Βέλιος Αθανάσιος 15

Βήχας Γιάννης 15

Γεωργούλας Βασίλειος 10

Γκίζας Κωνσταντίνος 40

Γκόκα Αγγελική 60

Γόγαλης Θεόδωρος 59

Γόγολος Νικόλαος 78

Γουβαλάρης Μιχαήλ 4

Δημοθόδωρος Δημήτριος 8

Ευθυμιάδου Ευρώπη 48

Ζώγκα Παρασκευή (Βούλα) 31

Θωμάς Γεώργιος 74

Κυριακίδης Κωνσταντίνος Δομήνικος4

Μαγκούτης Βασίλειος 76

Μέγας Γεώργιος 94

Μίχας Παύλος 121

Νάκα Μαρία (Μάρω) 78

Ντάση Αικατερίνη 26

Πανής Λάμπρος 69

Παπαβαγγέλη Ιωάννα 22

Παπαδόπουλος Ιωάννης 3

Παπαμιχαήλ Γεώργιος 27

Πριοβόλου Αντιγόνη 22

Ρίζος Θωμάς 24

Σταυρινούδη Ευαγγελία 4

Τάτσης Γεώργιος 14

Τρομπούκη Ουρανία 45

Χατζηγιαννίδου Ιουλία 8


Δήλωση Χρ. Μέγα, Γραμματέα Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ


Η Προοδευτική Παράταξη, ο Δημοκρατικός Κόσμος μίλησε!

Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 8ης Μαΐου δίνει αποφασιστική ώθηση στο ΠΑΣΟΚ να διαδραματίσει και πάλι τον ιστορικό του ρόλο.

-Να αποτελέσει κυβερνητική λύση ώστε να αντιμετωπίσει τα συσσωρευόμενα οικονομικά προβλήματα, την ακρίβεια, τις αδιέξοδες συντηρητικές πολιτικές που διευρύνουν το χάσμα μεταξύ πολύ πλουσίων και λαϊκών στρωμάτων. Να δώσει ώθηση στην Περιφέρεια.

-Να προσδώσει πραγματικό προοδευτικό περιεχόμενο στο Κοινωνικό Κράτος, να ενισχύσει το ΕΣΥ, να εμφυσήσει πατριωτικό κύρος και εθνική αποφασιστικότητα στη χώρα απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό. Χωρίς ψευδεπίγραφα και διεθνιστικές αντιφάσεις.

Ειδικά στο Νομό της Άρτας η μαζική συμμετοχή στις εκλογές ξεπέρασε το 85% εν σχέσει με την πρωτοφανή συμμετοχή για την εκλογή του Προέδρου στις 5 Δεκεμβρίου 2021. Ένα ανεπανάληπτα ρεκόρ που μας φέρνει όλους προ των ευθυνών μας!

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει στην Άρτα είναι η καθοριστική ανανέωση των οργάνων, η συμμετοχή των νέων και η εκλογική καταξίωσή τους, αλλά και η ανάδειξη των γυναικών στις κορυφαίες θέσεις με το «σπαθί» τους (χωρίς τη χρήση ποσοστώσεων).

Εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία στις εκλεγείσες και εκλεγέντες με συντροφικότητα και αλληλεγγύη, πάντα κοντά στα προβλήματα των εργαζόμενων, των Αγροτών, των ανέργων, των επαγγελματιών, των συνταξιούχων, κυρίως δε κοντά στις αγωνίες των νέων! Για τα προβλήματα της Ανάπτυξης, του Περιβάλλοντος, το Δημογραφικό, για να μην υπάρξουν άλλες χαμένες Ευκαιρίες!

Το ΠΑΣΟΚ έρχεται-Οι νέοι συμμετέχουν αποφασιστικά!img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ