Αναρτήθηκε στις:11-01-22 15:05

Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας: Κοπή πίτας στην Γκιλμπερίνα


Την Κυριακή 09-01-2022 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Ορειβατικού Συλλόγου Άρτας στην Γκιλμπερίνα. Η τόσο κοντινή μα τόσο άγνωστη Γκιλμπερίνα εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με το άγριο ανάγλυφό της, καθώς και με την εκπληκτική θέα που προσφέρει. Η θέα προς τα Τζουμέρκα είναι πανοραμική και κόβει την ανάσα, τον Αμβρακικό, τα Όρη Βάλτου, αλλά και σε μεγάλο μέρος του ορεινού συμπλέγματος της Ηπείρου κι όχι μόνο.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, ο ΕΟΣ ξεκινά την ανάβαση του από την Κίαφα Αμμοτόπου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

«Ακολουθώντας τα σημάδια της πρόσφατης σηματοδότησης που πραγματοποιήσαμε λίγες εβδομάδες νωρίτερα. κινούμαστε αρχικά σε μονοπάτι με αντιπροσωπευτική βλάστηση της περιοχής και μετά από μια ώρα καταλήγουμε ψηλά στην κορυφογραμμή αυτού του χαμηλού αλλά κακοτράχαλου βουνού. Ακολουθώντας τα σημάδια και τους χαρακτηριστικούς κούκους, πάντα κινούμενοι στην κορυφογραμμή, σε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες βρισκόμαστε στην κορυφή. Αφού κόψουμε τις δύο βασιλόπιτες, απολαμβάνουμε το δροσερό αεράκι και τη πανοραμική θέα για πολύ ώρα. Χορτάτοι από εικόνες και βασιλόπιτα πλέον παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής ακολουθώντας την ίδια διαδρομή», αναφέρει σχετικά ο ΕΟΣ, ενώ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει το Αρτοποιείο "Μπαρμπά Θωμάς" στο Κανάλι Πρέβεζας και την Σοφία Σπυράκου για τις πεντανόστιμες βασιλόπιτες που προσέφερε και φέτος.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ