Αναρτήθηκε στις:24-09-21 13:11

Mε επιτυχία το «Ταξίδι Εξοικείωσης» στην Άρτα δημοσιογράφων ειδικού Γαστρονομικού τύπου


Άλλη μία δράση εξωστρέφειας και προβολής της Άρτας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις προηγούμενες ημέρες. Πρόκειται για το «Ταξίδι Εξοικείωσης» δημοσιογράφων από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, που εξειδικεύονται στη γαστρονομία.

Στο ταξίδι που διοργανώθηκε από το Δήμο Αρταίων από τις 15 έως 19 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν δημοσιογράφοι από το greekgastronomyguide.gr, OLIVE, Πρώτο Θέμα, Αθηνόραμα, Καθημερινή, Ύπαιθρος Χώρα.

Το πρόγραμμα περιήγησης περιλάμβανε επισκέψεις και γνωριμία με επιχειρηματίες της περιοχής, σε μία προσπάθεια να παρουσιαστεί ο πρωτογενής τομέας και να προβληθεί η δυναμική της περιοχής μας σε αυτόν τον τομέα.

Παράλληλα οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να δουν τις ομορφιές του τόπου μας, καθώς περιηγήθηκαν στην πόλη και τα βυζαντινά της μνημεία, στην Κορωνησία, στη λιμνοθάλασσα Λογαρού και στα γραφικά ορεινά χωριά της Άρτας.


Τέλος, οι καλεσμένοι γεύτηκαν παραδοσιακές και μη συνταγές με βάση τα τοπικά μας προϊόντα, από χέλι στα κάρβουνα και χαβιάρι Άρτας, μέχρι την περίφημη γάμπαρη Αμβρακικού και τις διάσημες πίτες και τα ψητά κρέατα.

Κατά κοινή ομολογία των δημοσιογράφων, οι τρεις μέρες ήταν πολύ λίγες για να μπορέσουν να δουν και να γευτούν όλα όσα θα ήθελαν. Ωστόσο κατέγραψαν μια περιοχή με εξαιρετικές πρώτες ύλες, η οποία θα μπορούσε – μέσα από συντονισμένες προσπάθειες – να γίνει ένας δημοφιλής γαστρονομικός προορισμός, τόσο για τον Έλληνα όσο και για τον ξένο επισκέπτη.


Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά:

• Τον κ.Νίκο Καραμέτσο, Πρόεδρο του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Λογαρούς, για την ξενάγηση στη λιμνοθάλασσα και το ιβάρι,

• Την κα. Έφη Σπυροπούλου και την εταιρεία Thesauri,

• Τον κ. Βαγγέλη Γείτονα και την εταιρεία V.Geitonas,

• Τον κ. Θανάση Κοντοδήμα και την εταιρεία Amvrelia,

• Τον κ. Παύλο Μίχα και την εταιρεία Κοτόπουλα Μίχας,

• Τον κ. Δημήτρη Πετανίτη, Πρόεδρο του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, τον κ. Άλκη Μπανταλούκα και την κα Αναστασία Γρίβα από τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας,

• Τον κο Σπύρο Καράλη και την εταιρεία Καράλης Α.Ε.,

• Την κα Δήμητρα Σακκά και τον κο Πάνο Λαμπράκη από το οινοποιείο Λαμπράκη

για την ξενάγηση στις επιχειρήσεις τους και την ευγενική προσφορά των προϊόντων τους στους καλεσμένους.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ









img