Αναρτήθηκε στις:20-07-21 17:42

Τζ. Ταπραντζή: Να μην υπάρξουν άλλες «Γαρυφαλλιές»


Με αφορμή τη νέα γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο, η επικεφαλής της «Δημοτικής Αναγέννησης» Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, απέστειλε το παρακάτω μήνυμα:

«Δεν αντέχουμε να υπάρξουν και άλλες δολοφονίες γυναικών από τους συντρόφους τους. Μετά και την πέμπτη γυναικοκτονία το 2021 στη χώρα μας είναι πλέον ολοφάνερο ότι ο δημόσιος διάλογος για την έμφυλη βία αρχίζει να αλλάζει μορφή.

Και ενώ ό όρος "γυναικοκτονία" με τη βοήθεια του παγκόσμιου φεμινιστικού κινήματος αλλά και του γυναικείου κινήματος στην Ελλάδα φαίνεται να αναγνωρίζεται και στο δικό μας "δικαιϊκό σύστημα" από μόνο του δεν φτάνει στην αλλαγή της νοοτροπίας της κοινωνίας μας.

Όλοι και όλες, λοιπόν, έχουμε μερίδιο ευθύνης και κυρίως εμείς που έχουμε και "δημόσιο βήμα".

Οφείλουμε να το εκμεταλλευτούμε και να γίνουμε εμείς η φωνή των γυναικών, αυτών που δεν έχουν φωνή, που ζουν μέσα σε κακοποιητικές σχέσεις, που πέφτουν θύματα βιασμού και εκβιασμού, που υπομένουν σεξιστικές συμπεριφορές απλά γιατί είναι γυναίκες.

Αλλά και στα αγόρια μας, από τη νηπιακή ηλικία με σωστά μαθήματα διαπαιδαγώγησης οφείλουμε να τους μάθουμε τη "σωστή" συμπεριφορά.

Έχουμε ευθύνη και σήμερα είναι μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να απαιτήσουμε να λειτουργήσουν, επιτέλους, οι επιτροπές ισότητας στους Δήμους και στις Περιφέρειες.

Να αναλάβουν επιτέλους το ρόλο τους ,αυτόν της ενημέρωσης και της βοήθειας, να αναλάβουν την ευθύνη τους..

Έχουμε λοιπόν ευθύνη και σήμερα είναι μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να μην υπάρξουν άλλες Γαρυφαλλιές, άλλες Ελένες, άλλες Καρολάιν άλλες γυναίκες της διπλανής μας πόρτας που έφυγαν τόσο νωρίς και άδικα...

Υ.Γ.: Στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο θα θέσουμε το θέμα και θα ζητήσουμε να υπάρξουν άμεσα εκδηλώσεις ενημέρωσης, μέσω των γραφείων ισότητας, στην περιοχή μας».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ