Αναρτήθηκε στις:16-07-21 13:38

Ανακάλεσαν τις παραιτήσεις τους οι δύο παθολόγοι του Γ.Ν. Άρτας


Έπιασε τόπο το ρεπορτάζ μας, με θετικές εξελίξεις να το ακολουθούνΤης Ειρήνης Κατσούλα


Όπως είναι γνωστό, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ο «Μ» ανέδειξε το θέμα της δυσμενούς θέσης στην οποία βρισκόταν το Γ.Ν. Άρτας, λόγω των δυσεπίλυτων, μείζονος σημασίας προβλημάτων που το ταλάνιζαν. Μάλιστα, τα προβλήματα ήταν τόσο έντονα, ώστε η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Άρτας, Ελένη Αθανασίου, και ο παθολόγος Ευάγγελος Ρώτας είχαν υποβάλει την παραίτησή τους, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να κινητοποιήσουν τη διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και άλλους αρμόδιους φορείς, σε δράσεις και πράξεις που θα έφερναν απτά αποτελέσματα, ώστε να μειώσουν το “βάρος του φορτίου” που σηκώνουν εδώ και ενάμισι χρόνο οι υγειονομικοί του Γ.Ν. Άρτας, με τις συνεχείς εφημερίες και την κόπωση να τους έχουν φτάσει στα όριά τους. Συγκεκριμένα, για το θέμα αυτό μίλησαν ο Εκπρόσωπος των Ιατρών στο Δ.Σ. και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Γ.Ν. Άρτας και στα Κέντρα Υγείας Ν. Άρτας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας και η ίδια η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής, όπου και οι τέσσερις προαναφερόμενοι αναφέρθηκαν λεπτομερώς στα προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνη τη δεδομένη στιγμή το Γ.Ν. Άρτας. Κι όμως… μετά από τις επίσημες αυτές συνομιλίες με τους προαναφερόμενους φορείς, αλλά και με πλήθος άλλων εργαζομένων του Γ.Ν. Άρτας που επιβεβαίωναν το ρεπορτάζ μας ότι τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς το τελευταίο διάστημα κι ότι αν οι δύο παθολόγοι προχωρήσουν εν τέλει με τις παραιτήσεις τους, υπάρχει άμεσος κίνδυνος να κλείσει η Παθολογική Κλινική, κάποιοι φορείς αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, χαρακτήρισαν ουτοπικό το ρεπορτάζ μας.

Δεδομένων των συνθηκών, να επισημάνουμε, ότι όσοι φορείς έδρασαν με αποτελέσματα για να σώσουν την κλινική, το έκαναν κατόπιν εορτής, και εννοώ ότι ο παθολόγος από το Κέντρο Υγείας ήρθε με απόσπαση για να συνδράμει την Παθολογική Κλινική μετά το ρεπορτάζ μας κι όχι πριν. Κι αν απαντήσουν ότι η κίνησή τους αυτή δεν έγινε για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κλεισίματος της Παθολογικής, αλλά ότι δείχνει προνοητικότητα, τότε θα αναρωτηθούμε γιατί άραγε περίμεναν τα πράγματα να φτάσουν στο αμήν, περίμεναν δηλαδή να περάσει ενάμισι χρόνος φονικής πανδημίας με θύματα νεκρούς και από την περιοχή μας και εν δυνάμει ασθενείς όλους εμάς, για να δείξουν εκ των υστέρων “προνοητικότητα”; Όσον αφορά το ρεπορτάζ μας, ενημερωθήκαμε ότι αυτό έφτασε από την πρώτη κιόλας στιγμή στο Υπουργείο Υγείας και δεχτήκαμε τηλεφωνήματα για το ποια είναι ακριβώς η κατάσταση που επικρατεί. Μέσα από το ρεπορτάζ μας, λοιπόν, αισθανόμαστε κι εμείς ότι βάλαμε το δικό μας λιθαράκι στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας, όσο για την ανάληψη ευθυνών, χαιρόμαστε που έστω και αργά αναλήφθηκαν από τους αρμόδιους φορείς.

Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δεχτήκαμε λοιπόν, εμείς μείναμε ακλόνητοι στο καθήκον μας να αναδειχτεί η αλήθεια, με σκοπό να διορθωθεί φυσικά. Και ένα μέρος των προβλημάτων διορθώθηκε, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαιτέρως. Η Πνευμονολογική Κλινική άνοιξε ξανά με αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση, αφού ασθενείς της Παθολογικής ήταν διασκορπισμένοι σε διάφορες κλινικές του νοσοκομείου, ακόμη και στην Παιδιατρική. Και όπως ενημερωθήκαμε, παρόλο που είχε γίνει και πριν καιρό πρόταση στο Δ.Σ. του νοσοκομείου για να ανοίξει η Πνευμονολογική, εν τέλει αυτή άνοιξε αμέσως μετά τις παραιτήσεις των δύο παθολόγων.

Επιπρόσθετα, ήρθε από το Κέντρο Υγείας Άρτας κι ένας παθολόγος για να συνδράμει την κατάσταση και να βοηθήσει το έργο της Παθολογικής, ενώ και οι διαδικασίες για να έρθει και η νέα παθολόγος που έχει αποδεχτεί τη θέση στο Γ.Ν. Άρτας, αλλά και οι δύο ακτινολόγοι (3 λοιπόν από τους 13 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν πριν πολύ καιρό για το Γ.Ν. Άρτας) έχουν μπει στην τελική ευθεία και σε περίπου ένα μήνα θα ξεκινήσουν δουλειά στο νοσοκομείο της Άρτας. Μετά από όλες αυτές τις θετικές εξελίξεις, αλλά και μετά από εκτενείς συζητήσεις με το Διοικητή του Γ.Ν. Άρτας (ο οποίος υπερέβαλε εαυτόν για να βρει λύσεις και να κρατήσει τους δύο παθολόγους στη θέση τους προς όφελος του νοσοκομείου αλλά και της τοπικής κοινωνίας που τρέφει για αυτούς σεβασμό και εκτίμηση, και με τον υφυπουργό Γιώργο Στύλιο να έχει συμβάλει θετικά για τις παραπάνω εξελίξεις), η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής, Ελένη Αθανασίου, και ο παθολόγος Ευάγγελος Ρώτας ανακάλεσαν τις παραιτήσεις τους! Τέλος καλό, όλα καλά, λέει ο λαός. Εμείς επικοινωνήσαμε με την κα Αθανασίου, η οποία επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ μας και δήλωσε χαρούμενη που συνεχίζει τη δουλειά της που τόσο αγαπά και που άρχισαν να βρίσκονται λύσεις στα προβλήματα που είχαν φτάσει τους γιατρούς του Γ.Ν. Άρτας στα όριά τους. Εμείς να τους ευχηθούμε καλή δύναμη, καλή συνέχεια στο έργο τους, γιατί το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας τα τελευταία χρόνια, με τη σημαντική δουλειά αξιόλογων γιατρών, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών του Νομού Άρτας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, και αξίζει να τραβήξει μπροστά στην οδό της προόδου και της εξέλιξης, διότι όλο το προσωπικό του υπερβάλλει εαυτόν καθημερινά!img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ