Αναρτήθηκε στις:12-06-21 16:01

Χρ. Γκόκας: Άμεσο άνοιγμα των φροντιστηρίων


Ο βουλευτής, Χρήστος Γκόκας, μαζί με συναδέλφους του Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την άμεση επαναλειτουργία των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα τονίζουν ότι εκτός από τα τμήματα που άνοιξαν αποκλειστικά και μόνο για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, τα Φροντιστήρια παραμένουν ακόμα κλειστά εδώ και επτά μήνες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Άρτας σε σχετική επιστολή του, όλες οι δραστηριότητες έχουν ανοίξει ή έχει προαναγγελθεί η ημέρα λειτουργία τους εκτός από το δικό τους κλάδο.

Επίσης, τα μέλη του Συλλόγου, καθώς και η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ), επισημαίνουν την αγωνία για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, αλλά και πολύ περισσότερο την ευθύνη απέναντι στους μαθητές τους, και απευθύνουν έκκληση για άμεση επαναλειτουργία των Φροντιστηρίων για τη θερινή περίοδο. Καθώς, όπως είναι γνωστό, κατά τη θερινή περίοδο, οι μαθητές προσπαθούν να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν από την προηγούμενη σχολική χρονιά, τα οποία ιδίως φέτος είναι σημαντικά, μετά τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης που εφαρμόστηκε, αλλά και να προετοιμαστούν για την επόμενη χρονιά.

Επιπλέον οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής σημειώνουν ότι δεν είναι δυνατό να κατηγορηθεί ο συγκεκριμένος κλάδος ως εστία υπερμετάδοσης του ιού, αφού όταν άνοιξαν τα Φροντιστήρια τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Τέλος ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς για τις προθέσεις τους σε σχέση με τη στήριξη και την ενίσχυση των Φροντιστηρίων, όπως ενήργησαν και με τις υπόλοιπες κλειστές επιχειρήσεις, αλλά και για την άμεση επαναλειτουργία τους κατά τη θερινή περίοδο.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα εξής: «Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) καθώς και σειρά Συλλόγων Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων από όλες σχεδόν της Περιφέρειες της χώρας διαμαρτύρονται για το συνεχιζόμενο κλείσιμο των Φροντιστηρίων, πλην αυτών της Γ’ Λυκείου που άνοιξαν για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Επειδή από τις 6 Νοεμβρίου κι έπειτα παραμένουν τα Φροντιστήρια κλειστά, έχοντας συμπληρώσει ήδη επτά (7) ολόκληρους μήνες, ενώ την ίδια στιγμή όλες σχεδόν οι δραστηριότητες έχουν ανοίξει ή έχει προαναγγελθεί η ημέρα επαναλειτουργίας τους.

Επειδή οι μαθητές μπορούν πλέον να κυκλοφορούν ελεύθερα παντού, αλλά δεν μπορούν να πάνε στα Φροντιστήριά τους, στα οποία σημειώνουν, όταν άνοιξαν, τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια και αυστηρότητα και γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να τα κατηγορήσει ως εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Επειδή ζητείται η άμεση επαναλειτουργία των φροντιστηρίων ώστε να διεξάγονται τα θερινά τους μαθήματα δια ζώσης και επιπλέον ζητείται να τους χορηγηθούν τα προνόμια στήριξης, όπως έγινε με όλες τις κλειστές επιχειρήσεις και τον προηγούμενο μήνα.

Μετά τα ανωτέρω ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:

Είναι στις προτεραιότητες και στις προθέσεις του Υπουργείου σας :

α) Η στήριξη και η ενίσχυση των Φροντιστηρίων (επιχορήγηση ενοικίου, αποζημίωση ειδικού σκοπού) και

β) Το άμεσο άνοιγμα των επιχειρήσεων των Φροντιστηρίων και η λειτουργία τους καθ’ όλη την θερινή περίοδο;».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ