Αναρτήθηκε στις:10-06-21 15:32

Ο λύκος την τρίχα αλλάζει και όχι το χούι του


Γράφει ο Νίκος Κέφης


Η παραπάνω φράση που κυριαρχεί στην κοινωνία μας αναφέρεται σε ένα πραγματικό γεγονός του λύκου που ενώ μπορεί να αλλάζει το τρίχωμά του όχι όμως και τα κακά ένστικτά του.

Παράλληλα λέγεται και σε πολλές άλλες περιπτώσεις θέλοντας να περιγράψει τον κακό χαρακτήρα, την καλή συμπεριφορά, την έλλειψη εμπιστοσύνης και την ασυνέπεια τρίτων που ενώ επιδεικνύουν καλούς τρόπους με σκοπό την δημιουργία καλών εντυπώσεων για να επιτύχουν τους στόχους τους και να αποκοιμίσουν τους συνομιλητές τους, ώστε στην κατάλληλη στιγμή να εκδηλώσουν την επιθετική τους συμπεριφορά και να βρουν απροετοίμαστο τον αντίπαλό τους.

Ως προς το πραγματικό γεγονός του λύκου που ενώ αλλάζει το τρίχωμά του όχι όμως και το χούι του που είναι η κατασπάραξη των ζώων των κτηνοτρόφων θα αναφερθώ σε ένα περιστατικό που υπήρξε στον τόπο μου πριν χρόνια.

Ένας κτηνοτρόφος έπιασε ζωντανό ένα μικρό λυκόπουλο (κουταβάκι) και σκέφθηκε να το μεγαλώσει σαν ποιμενόσκυλο αφού ήταν από καλή ράτσα. Πράγματι το τάιζε και το μεγάλωνε με το κοπάδι του και με τα άλλα σκυλιά του. Μεγάλωσε και η συμπεριφορά του δεν έδειχνε τίποτα το ύποπτο και το παράξενο. Ξαφνικά μια μέρα που βρισκόταν μέσα στη στάνη του κτηνοτρόφου και ενώ ο ίδιος κοιμόταν, το λυκόσκυλο αυτό χωρίς καμία αιτία και αφορμή, επιτέθηκε στο κοπάδι και κατασπάραξε μεγάλο αριθμό ζώων και στη συνέχεια εξαφανίσθηκε στο δάσος αφού είχε ξυπνήσει μέσα του το ένστικτο του λύκου.

Ερχόμαστε τώρα στην συμπεριφορά της γειτονικής μας χώρας και συγκεκριμένα της πολιτικής της ηγεσίας διότι ο λαός της μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι με άλλη συμπεριφορά πορεύεται.

Όλοι μας γίναμε μάρτυρες της προκλητικής και επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκικής ηγεσίας εναντίον της χώρας μας. Οι απειλές της έφθαναν μέχρι το απαράδεκτο σημείο λέγοντας πως «ή καθόμαστε κάτω να μοιράσουμε ουσιαστικά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ή θα δείτε τί είναι η τουρκική δύναμη».

Ακόμη απειλούσανε και βρίζανε ηγέτες μεγάλων χωρών της Ευρώπης επιδεικνύοντας πλήρη περιφρόνηση προς τα λεγόμενα και τις αποφάσεις και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εμπλέκονταν η χώρα αυτή σε κάθε γωνιά της γης υπενθυμίζοντας την τουρκική αυτοκρατορία και παρουσιαζόμενη ως ηγέτιδα δύναμη ολόκληρου του μουσουλμανικού κόσμου απανταχού της γης. Εκμεταλλευόμενη τη γεωπολιτική της θέση και τις στρατιωτική δύναμη στο ΝΑΤΟ εξασφάλισε μεγάλους εξοπλισμούς και τεχνογνωσία και κατέστη μια μεγάλη περιφερειακή υπερδύναμη. Εκμεταλλευόμενη το μικρό εργατικό κόστος συγκέντρωσε μεγάλες επιχειρήσεις από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με αποτέλεσμα να ασκεί οικονομική και πολιτική επιρροή στις χώρες αυτές της Ευρώπης ώστε να βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία επιβολής κυρώσεων εναντίον της για τις παραβατικές συμπεριφορές της.

Εκμεταλλευόμενη τις οικονομικές σχέσεις σε προσωπικό επίπεδο με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ο οποίος για λογαριασμό του Ερντογάν πρόδωσε και τους Κούρδους που συνέβαλαν αποφασιστικά στην καταπολέμηση των Τζιχαντιστών με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό του Ερντογάν ώστε να μην υπολογίζει καμία ξένη, δυτική, δύναμη και να καταστεί επικίνδυνος και απρόβλεπτος και μέσα στο ΝΑΤΟ η ηγεσία του οποίου δεν τολμούσε να τον ανακαλέσει στην τάξη.

Εκμεταλλευόμενος την φιλική σχέση με την ηγεσία της Αμερικής και την απραξία της ηγεσίας της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ άρχισε και στρατιωτικές επαφές με τη Μόσχα, αγοράζοντας τους νέους πυραύλους ώστε να αυξήσει τη στρατιωτική δύναμή του εκμεταλλευόμενος και την πολιτική της Μόσχας να προκαλέσει ρήγμα στους κόλπους του ΝΑΤΟ και γενικά της Ατλαντικής Συμμαχίας. Οι ενέργειες και οι πράξεις του Ερντογάν τον κατέστησαν παγκόσμιο ταραχοποιό και υπονομευτή της ειρήνης στη Μεσόγειο. Η χώρα μας θα είχε αντιμετωπίσει απρόβλεπτες, ενδεχομένως, καταστάσεις εάν δεν είχε αλλάξει η κυβέρνηση στην Αμερική και δεν ήταν ξεκάθαρη η θέση της έναντι των επιδιώξεων της Τουρκίας.

Ευτυχώς που η χώρα μας και με την προηγούμενη κυβέρνηση και την σιωπηρή στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων προχώρησε στην παραχώρηση βάσεων στις ΗΠΑ και έτσι απετράπησαν οι εκβιασμοί της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ σχετικά με την παραχώρηση στρατιωτικών διευκολύνσεων και έτσι η χώρα μας εξασφάλισε στρατιωτική υπεροχή έναντι της Τουρκίας με την Αμερική.

Η στάση της νέας ηγεσίας της Αμερικής που μεταφράστηκε και ως στάση της ηγεσίας της Ευρώπης και ιδίως της Γερμανίας έναντι της Τουρκίας, σε συνδυασμό με την επιθετική μας εξωτερική πολιτική, που όλα αυτά αφορούν στην απομόνωση της Τουρκίας και ανάγκασαν την τουρκική ηγεσία να αλλάξει τακτική και να εμφανίζεται ως ήμερος λύκος και να μιλά για θετική ατζέντα στις επαφές της με την ελληνική πολιτική ηγεσία.

Η χώρα μας καλά κάνει και επιμένει σε διάλογο με τήρηση των διεθνών κανόνων. Καλά κάνει και αγνοεί διάφορες προκλήσεις στελεχών της τουρκικής κυβέρνησης. Καλά κάνει και ασκεί πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, αλλά καλά θα κάνει να προβεί άμεσα και στους αναγκαίους εξοπλισμούς που θα είναι ο μόνος λόγος σε κάποια άλλη στιγμή να συγκρατήσει την οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Οι σημερινοί λόγοι που είναι σε όλους μας γνωστοί και που ανάγκασαν την τουρκική ηγεσία να βάλει λίγο νερό στο κρασί της και να ηρεμήσει μπορεί να εκλείψουν κάποια στιγμή και να έχουμε και πάλι τα προηγούμενα.

Ας έχουμε σοβαρά υπόψη μας σαν χώρα τη φράση του λαού μας ότι «ο λύκος αλλάζει το τρίχωμά του και όχι το χούι του». Η λύση είναι: Όχι στους εφησυχασμούς, καλοί εξοπλισμοί, συμμαχίες και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

Ο έρανος για την συγκέντρωση χρημάτων υπέρ των Ενόπλων μας Δυνάμεων και η εθελοντική στράτευση γυναικών πρέπει να βρίσκονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα συνεχώς.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ