Αναρτήθηκε στις:06-05-21 13:39

ΟΚΕ: Η Τουρκία ρίχνει χρήμα για τη δημιουργία γκέτο στη Θράκη


Την προσπάθεια της Άγκυρας, να συσπειρώσει τη μουσουλμανική μειονότητα γύρω από τα τουρκικά συμφέροντα, για να λειτουργήσει ως κράτος εν κρατεί μέσα στο ελληνικό κράτος κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), Βασίλης Αναστασόπουλος, με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν στην Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε ο ίδιος, στην τελευταία περιοδεία κλιμακίου της ΟΚΕ στην Θράκη διαπιστώσαμε ότι οι Τούρκοι ρίχνουν πολύ χρήμα, ώστε να προσεταιριστούν Πομάκους και Ρομά, με σκοπό να μιλούν την τουρκική γλώσσα και να προωθούν τα γεωστρατηγικά συμφέροντα της Άγκυρας.

Όμως αυτά τα σχέδια τους η πλειοψηφία των Πομάκων και των Ρομά δεν είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν γιατί δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τη μητρική τους γλώσσα και την εθνική τους συνείδηση, παρότι αυτό παρουσιάζεται ως μονόδρομος από την τουρκική προπαγάνδα, ο οποίος, βέβαια, «μονὸδρομος» συνοδεύεται από πολλά οικονομικά κίνητρα.

Σε κάθε περίπτωση το ελληνικό κράτος δεν πρέπει να επιτρέψει τον σχηματισμό γκέτο, που ήδη έχει αρχίσει να δημιουργείται και στο οποίο αναφέρθηκε ο Τούρκος Υφυπουργός αποκαλώντας τους «οι δικοί μας άνθρωποι»!img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ