Αναρτήθηκε στις:22-01-21 13:23

Αναφορά Χρ. Γκόκα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας


Άμεση λύση στα χρόνια προβλήματα των στρατιωτικώνΟ βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.), σύμφωνα με την οποία χρόνια ουσιαστικά προβλήματα των στρατιωτικών παραμένουν ανεπίλυτα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στις εκατοντάδες ώρες απλήρωτης νυχτερινής εργασίας και στις χιλιάδες υπερωριακής εργασίας, στις μεταθέσεις που ανακοινώνονται τελευταία στιγμή και στην εφαρμογή του αμετάθετου για τους στρατιωτικούς με τέκνα στην Β’ και Γ’ Λυκείου.

Επιπλέον επισημαίνει το θέμα της μοριοδότησης της παραμεθορίου, που σε ορισμένες περιπτώσεις τα μόρια είναι λιγότερα ακόμα και από αυτά της Αθήνας, της εξίσωσης της ημερήσιας αποζημίωσης των στρατιωτικών με αυτή των υπολοίπων Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά και το θέμα της πρόωρης αποστρατείας των ΕΠ.ΟΠ..

Επιπρόσθετα τονίζει ότι η Ένωση έχει επισημάνει τα προβλήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς καθένα ξεχωριστά με σχετικές επιστολές και ο κ. Γκόκας, από τη πλευρά του, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, τα έχει αναδείξει και έχει στηρίξει την προσπάθεια για την επίλυσή τους.

Απευθυνόμενος στον κ. Υπουργό ζητά να λάβει υπόψη του τα ζητήματα που αναφέρονται στην επιστολή της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ. και να τον ενημερώσει για τις ενέργειές του, ώστε αυτά να μην παραμείνουν σε εκκρεμότητα και το 2021.

Στο κείμενο της αναφοράς αναφέρονται τα ακόλουθα: «Κύριε υπουργέ, σας καταθέτω την από 11-1-2021 επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.), σχετικά με τα προβλήματα που διαιωνίζονται τα τελευταία χρόνια για τους Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους.

Στην επιστολή τους, μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για τις εκατοντάδες ώρες νυχτερινής εργασίας και τις χιλιάδες υπερωριακής εργασίας που παραμένουν απλήρωτες, για τις μεταθέσεις που ανακοινώνονται τελευταία στιγμή, για τη μοριοδότηση των στρατιωτικών μονάδων που βρίσκονται στην παραμεθόριο, για την εξίσωση της ημερήσιας αποζημίωσης των στρατιωτικών με αυτή των υπολοίπων εργαζομένων του Δημοσίου, καθώς επίσης και για τη διαδικασία της πρόωρης αποστρατείας των ΕΠ.ΟΠ. και μια σειρά από άλλα ζητήματα, που παραμένουν ανεπίλυτα, ζητώντας και ελπίζοντας να δοθούν άμεσα λύσεις.

Για τα θέματα αυτά έχουν προηγηθεί σχετικές επιστολές της Ένωσης, αλλά και υποβολή αναφορών για τα περισσότερα από μέρους μου, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, αλλά μέχρι σήμερα όλα τα ανωτέρω παραμένουν σε εκκρεμότητα. Παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη τα αναφερόμενα στη συνημμένη επιστολή και να με ενημερώσετε σχετικά με τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ