Αναρτήθηκε στις:10-09-20 17:05

Επίσκεψη στις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης


Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της «Δημοτικής Αναγέννησης» Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, μαζί με τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης, επισκέφθηκαν τις Διευθύνσεις της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εν μέσω της πανδημίας του covid-19. Η παράταξη σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

«Κι επειδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση εμπλέκεται άμεσα στην λειτουργία των σχολειών μας, με την ευθύνη του ρόλου μας σ’αυτό το λειτούργημα επισκεφθήκαμε τις διευθύνσεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων τους από τους νέους διευθυντές τους, ευχηθήκαμε στην κα Χαμπηλομάτη και Βασιλείου καλή θητεία και τους δηλώσαμε το πραγματικό μας ενδιαφέρον για την σωστή λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου μας.

Οι μαθητές μας, λοιπόν, επιστρέφουν στα σχολεία στις 14 Σεπτέμβρη 2020 σε πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες λόγω της έξαρσης του νέου κορoναϊού. Υπάρχει έτσι η αναγκαιότητα για την λήψη αποτελεσματικότερων μέσων προστασίας, κυρίως για την ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών, του προσωπικού των σχολείων αλλά και των οικογενειών όλων μας…

Διεκδικούμε άμεσα από την πολιτεία:

1) μείωση του αριθμού των μαθητών σε 15 παιδιά σε κάθε τάξη με πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού.


2) Άμεση κάλυψη της μισθοδοσίας από το Υπουργείο Εσωτερικών των σχολικών καθαριστριών που προσλήφθηκαν.

3) Αύξηση του μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για την τήρηση των Υγειονομικών μέτρων, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και πλήρη κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων.

4) Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων test για την covid-19 σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

5) Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας στα σχολεία καθώς και κοινωνικής υπηρεσίας για την διαχείριση των κρουσμάτων και των επιπτώσεων της πανδημίας.

6) Αύξηση των κονδυλίων για μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά, είδη καθαρισμού.

7) Εκπόνηση Πανελλαδικού σχεδιασμού για νέα σχολικά κτίρια για την κάλυψη των αναγκών της σχολικής στέγης

8) Κάλυψη όλων των κενών σε Εκπαιδευτικούς με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Όλα αυτά γιατί τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια, ώστε η ευχή μας ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχει «πιάσει τόπο».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ