Αναρτήθηκε στις:06-07-20 19:42

Ανησυχία για απένταξη του Open Mall από το ΕΣΠΑ


Δημήτρης Χουλιάρας «Οργανωμένος πόλεμος με στόχο να μην προχωρήσει το έργο»Της ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑ


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε τη Δευτέρα το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, Δημήτρης Χουλιάρας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Άρτας. Δριμύ το κατηγορώ του Προέδρου κατά εκείνων που υποσκάπτουν την προσπάθεια χρόνων για δημιουργία Open Mall στην Άρτα, η δημιουργία του οποίου θα αναβαθμίσει ολόκληρη την αγορά της Άρτας. Ο ίδιος επισημαίνει ότι δεν αποτελεί αιτία ή αφορμή για τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου (μια απόφαση βασισμένη σε δημοκρατικές διαδικασίες) να είναι κλειστά τα καταστήματα το Σάββατο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο –όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες- αλλά αληθινή αιτία για τον άνευ προηγουμένου πόλεμο που δέχεται ο ίδιος και ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας αποτελεί η αγωνία «κάποιων» εμπόρων ότι θα χάσουν τα κεκτημένα τους με τη δημιουργία του Open Mall…Τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο αυτόν αποτελούν το ανυπόγραφο κείμενο κάποιων εμπόρων που αυτοαποκαλούνται «Έμποροι του Ιστορικού Κέντρου της Άρτας», οι οποίοι απειλούν με τη δημιουργία και δεύτερου Εμπορικού Συλλόγου στην Άρτα, όπως και το απειλητικό και υβριστικό σημείωμα με τη φωτογραφία του που βρήκε ο κ. Χουλιάρας έξω από το σπίτι του.

Για το λόγο αυτό, μήνυση κατά αγνώστων θα καταθέσει αύριο το πρωί ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, για το απειλητικό σημείωμα που βρήκε μαζί με τη φωτογραφία του πάνω στο αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι του. Αν και ο ίδιος δηλώνει ότι ποτέ δεν φοβήθηκε στη ζωή του είκοσι χρόνια που είναι συνδικαλιστής, τώρα είναι ένας οικογενειάρχης και οφείλει να διασφαλίσει την ακεραιότητα της οικογένειάς του, για το λόγο αυτό και προχωρά στη μήνυση, διότι οι απειλές κάτω από το σπίτι του κρίνονται από τον ίδιο σοβαρές. «Η δημιουργία του Open Mall» δήλωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας «αποτελεί για μένα ένα προσωπικό στοίχημα, όπως αποτελεί στοίχημα και για όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, όμως «κάποιοι» με ύπουλο πόλεμο προσπαθούν να ακυρώσουν τη δημιουργία του. «Κάποιοι» δεν θέλουν να γίνει το Open Mall, γιατί φοβούνται ότι με την αναβάθμιση όλης της αγοράς της Άρτας, οι ίδιοι θα χάσουν κάποια κεκτημένα. «Κάποιοι» δεν το θέλουν και το αποδεικνύουν με τις πράξεις τους, αφού με ανυπόγραφο κείμενο στοχοποιούν τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας και εμένα προσωπικά ως Πρόεδρο του Συλλόγου. Και δεν σταμάτησαν τα βέλη τους εκεί, αλλά «κάποιος εξ αυτών» άφησε απειλητικό σημείωμα με φωτογραφία μου στο αυτοκίνητό μου έξω από το σπίτι μου, προκαλώντας πανικό και στην οικογένειά μου. Για το λόγο αυτό, αύριο το πρωί συγκεκριμένα θα καταθέσω με το δικηγόρο μου μήνυση κατά αγνώστων στην Εισαγγελία Άρτας για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ο πόλεμος δεν γίνεται για το πενθήμερο του καλοκαιριού, ο πόλεμος γίνεται για το Open Mall. Δυστυχώς, κάποιοι δεν θέλουν το Open Mall, που θα είναι επιτυχία για την πόλη μας και για τον Εμπορικό Σύλλογο, και το αποδεικνύουν με τις πράξεις τους».

Τον φόβο του και την ανησυχία του εκφράζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας για απένταξη από το ΕΣΠΑ του Open Mall, αφού σε περίπτωση που δημιουργηθεί και δεύτερος Εμπορικός Σύλλογος στην Άρτα, τότε το έργο βγαίνει από το ΕΣΠΑ και δεν θα προχωρήσει. Εδώ αξίζει να τονίσουμε ότι το Open Mall είναι ένα έργο που έχει πλήρη τη στήριξη του Δήμου Αρταίων και μάλιστα ο κ. Χουλιάρας δήλωσε ότι ο Δήμος Αρταίων και ο ίδιος ο Δήμαρχος συνεργάστηκαν όλο αυτό το διάστημα και εξακολουθούν να συνεργάζονται άψογα με τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας για το θέμα αυτό, αφού το Open Mall μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την πόλη μας, αν οργανωθεί και λειτουργήσει σωστά.


Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Χουλιάρας απαντά στις απειλές προειδοποιώντας ότι ως Πρόεδρος δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια, αλλά θα παλέψει ενάντια σε εκείνους τους λίγους που προτιμούν να κρατήσουν τα κεκτημένα τους σε βάρος της ανάπτυξης και της αναβάθμισης ολόκληρης της αγοράς της πόλης αλλά και της ίδιας της πόλης. «Σε περίπτωση που δημιουργηθεί νέος Εμπορικός Σύλλογος, ένας δεύτερος, θα κινηθούμε ως Εμπορικός Σύλλογος Άρτας νομικά εναντίον αυτού του νέου Εμπορικού Συλλόγου ζητώντας τις τετρακόσιες χιλιάδες του ΕΣΠΑ σαν διαφυγόντα κέρδη! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο το έργο αυτό που χρόνια προσπαθούμε να υλοποιήσουμε».

Ο κ. Χουλιάρας αναφέρθηκε και σε όλες τις ενέργειες που έκανε ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας για να βοηθήσει τα μέλη του κατά τη διάρκεια των δύσκολων αυτών μηνών, επισημαίνοντας ότι οι έμποροι της πόλης μας χρειάζονται τη στήριξη όλων μας και ότι τα κέρδη κατά το Σάββατο των δύο καλοκαιρινών μηνών που είναι κλειστά τα καταστήματα είναι μηδαμινά, γι’ αυτό και η απόφαση να κλείσουν και φέτος –παρά την πανδημία και την καραντίνα που προηγήθηκε- τα καταστήματα της Άρτας είναι απόφαση της πλειοψηφίας των εμπόρων του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας.

«Τα τελευταία χρόνια τα καταστήματα είχαν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στην οικονομία, και εκεί που όλοι περιμέναμε μια ανάκαμψη, έρχεται ξαφνικά η πανδημία και ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον πανικό. Αρχικά ο φόβος όλων μας αφορούσε την υγεία μας, ενώ γρήγορα αποκτήσαμε θάρρος πιστεύοντας, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, ότι θα ενισχυθούμε οικονομικά και δεν θα έρθουμε αντιμέτωποι με χειρότερα δεινά στον τομέα της οικονομίας. Δυστυχώς όμως, η οικονομική ενίσχυση που δέχτηκαν οι έμποροι κατά το διάστημα της καραντίνας ήταν πολύ φτωχή, ώστε τους επόμενους μήνες να μπορούν με τα χρήματα αυτά οι έμποροι να καλύψουν μόνο τα έξοδά τους για το supermarket για την οικογένειά τους και τίποτα περισσότερο. Δεν υπήρξε γενναία ενίσχυση για τις επιχειρήσεις όλης της Ελλάδας και ιδίως για τους αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι επλήγησαν περισσότερο. Για δύο μήνες τα καταστήματά μας ήταν κλειστά και η κατάσταση ήταν απλά τραγική.


Ωστόσο, εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος Άρτας αναλάβαμε πρωτοβουλίες και προχωρήσαμε σε πάμπολλες ενέργειες σε μια προσπάθεια να ενισχύσουμε όσα από τα μέλη μας είχαν ανάγκη, ενημερώναμε διαρκώς και τα τριτοβάθμια όργανά μας και την κυβέρνηση ποιοι από τους συναδέλφους είχαν προβλήματα και καταφέραμε να ενταχθούν στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης ακόμη κι εκείνοι που είχαν μείνει απ’ έξω. Ήρθαμε σε επαφή με πολλούς φορείς, όπως με τους τρεις Βουλευτές της Άρτας (στους οποίους διαβιβάσαμε τα αιτήματά μας κι αυτοί με τη σειρά τους τα διαβίβασαν προς την κυβέρνηση), με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας και το Δήμαρχο Αρταίων, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, με το Εργατικό Κέντρο (τονίζοντας ότι δεν θα δεχτούμε καμία μείωση μισθών), ενώ έχουμε προγραμματίσει και άλλες συναντήσεις με συλλόγους και φορείς, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τα μέλη μας με οποιονδήποτε τρόπο».

Τέλος, ο κ. Χουλιάρας μας ενημέρωσε ότι πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας είναι φέτος να μην πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη λόγω της πανδημίας, μία πρόταση που έγινε δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων. Ανοιχτό ωστόσο άφησε το ενδεχόμενο να γίνει η Έκθεση, που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια μαζί με την εμποροπανήγυρη, μόνο εφόσον είναι δυνατό να ληφθούν και να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του ιού.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ