Αναρτήθηκε στις:03-07-19 11:01

Ο Μέγας «όργωσε» τον Νομό Άρτας και κάνει απολογισμό: Με παράπονο και ελπίδα για συγκεκριμένες λύσεις


Με το παράπονο στο στόμα, αλλά με την ελπίδα στα μάτια υποδέχθηκαν παντού οι πολίτες της Άρτας τον υποψήφιο βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Δημοσιογράφο Χρήστο Μέγα.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες ο Χρήστος Μέγας επισκέφθηκε κάθε χωριό και κάθε συνοικισμό του Νομού, στα ορεινά και τον κάμπο, κάθε γειτονιά της πόλης. Μίλησε με Κτηνοτρόφους, Παραγωγούς, Αγρότες, Επιχειρηματίες και Εμπόρους της Άρτας, εργαζόμενους, υπαλλήλους, συνταξιούχους, νέους, γυναίκες και ανέργους.

- Επισκέφθηκε το Νοσοκομείο και είδε το πρόβλημα με τον Αξονικό Τομογράφο που στα 7 χρόνια εγκατάστασής του έχει δουλέψει 16 μήνες και λειτουργεί μόνο για έκτακτα περιστατικά και όχι για προγραμματισμένες εξετάσεις.

- Εντόπισε το πρόβλημα τα τιμής του γάλακτος από τις παράνομες ελληνοποιήσεις βαλκανικών προϊόντων.

- Μίλησε με τους παραγωγούς ακτινιδίων και επισήμανε την ανάγκη να δημιουργηθούν νέοι αποθηκευτικοί χώροι, ψυγεία και συσκευαστήρια, να μειωθεί η φορολογία των Ομάδων Παραγωγών, να εμπορεύονται το προϊόν μόνο πιστοποιημένοι επιχειρηματίες που πρώτα θα καταθέτουν εγγυητική επιστολή ώστε να διασφαλιστεί η πληρωμή του Παραγωγού.

- Στους επιχειρηματίες της πόλης είδε το πενιχρό εισόδημά τους, από την αναιμική κίνησης την αγορά, να εξαφανίζεται στη συνέχεια από την υπέρμετρη φορολογία, την προκαταβολή φόρου στο 100%, τις εισφορές στον ΕΦΚΑ.

- Είδε την αγωνία των νέων Αγροτών που επιχειρούν αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών και περνούν στο μανταρίνι και το όψιμο πορτοκάλι για την φορολογία και την διάθεση των προαγόντων τους.

- Κατέγραψε την μόλυνση του Αμβρακικού από την απουσία βιολογικού καθαρισμού και την αγωνία των επαγγελματιών ψαράδων στη Λογαρού και το Τσουκαλιό.

- Κινδύνευσε ο ίδιος, για πολλοστή φορά, περνώντας από δύσβατες στράτες για να πάει στα Τζουμέρκα και από ελικοειδείς κατσικόδρομους για να πάει στα Ραδοβίζια, να φτάσει στην Κοιλάδα του Αχελώου, για να επισκεφθεί τα χωριά του Γάβρογου.

- Μίλησε με τις άνεργες μητέρες που δεν έχουν δουλειά και να θρέφουν με κόπους και στερήσεις τα παιδιά τους.

- Είδε τους εργαζόμενους των 300 ευρώ να αγωνιούν όχι για το πώς θα πάρουν την 8ωρη εργασία για πλήρη αμοιβή, αλλά να μην χάσουν και το 4ωρο που σήμερα τους μοιράζεται.

- Είδε δακρυσμένες μάνες που έχουν ξενιτεμένα τα παιδιά τους και άλλες που ετοιμάζονται να τα αποχαιρετήσουν καθώς οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας.

Ωστόσο, και παρά τα προβλήματα, οι πολίτες πιστεύουν ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κάνουν κάτι για τον Τόπο μας. Ότι κάτι μπορεί να κάνει αυτή τη φορά το Κίνημα Αλλαγής. Ότι χρειάζεται το συγκεκριμένο για την πατρίδα μας. Το μελετημένο και κοστολογημένο για την Άρτα, όπως αναλυτικά συζητήθηκε με τον υποψήφιο Βουλευτή Χρήστο Μέγα.

Προχωράμε λοιπόν με αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα και με δυναμισμό ώστε να βγει η έδρα του ΚΙΝΑΛ στην Άρτα (όπως συνέβαινε έως τώρα –στις δύο εκλογές του 2015- στις άλλες τριεδρικές περιφέρειες της χώρας π.χ. Λακωνία, Αργολίδα, Αρκαδία). Οι πολίτες της Άρτας επέλεξαν λύσεις, συγκεκριμένες προτάσεις, έκαναν την επιλογή για το επόμενο βήμα στον Νομό.

Το ραντεβού δόθηκε για μετά τις εκλογές, όπως δεσμεύτηκε ο Μέγας, όταν θα επισκεφθεί και πάλι κάθε γειτονιά και κάθε συνοικισμό. Για την μεθοδική και οργανωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτού του τόσο όμορφου και τόσο παραμελημένου Τόπου: Της φιλτάτης πατρίδας μας!
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img

img