Αναρτήθηκε στις:26-06-19 20:24

Περιοδείες του υποψηφίου βουλευτή Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρήστου Γκόκα


Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στο Νομό Άρτας, Χρήστος Γκόκας, συνεχίζοντας τις επαφές του με τους κατοίκους του Νομού, επισκέφθηκε τις τελευταίες μέρες αρκετά χωριά της Άρτας, ορεινά και του κάμπου, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής.

Κύριο θέμα συζητήσεων ήταν οι αναγκαίες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να σταματήσει η μείωση του αγροτικού εισοδήματος, γεγονός που βιώνουν τα τελευταία χρόνια και οι αγρότες σε πολλά προϊόντα, και οι κτηνοτρόφοι με τις πολύ χαμηλές τιμές στο γάλα, και στην αξία πώλησης των ζώων, όπως η τιμή στο αρνί.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα με τα επώδυνα μέτρα οδήγησε τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο σε αδιέξοδο και έπληξε καίρια την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής παραγωγής.

Σε όλες τις επισκέψεις ο Χρήστος Γκόκας, παρουσίασε τις προτάσεις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ για την αγροτική πολιτική, οι οποίες βασίζονται στην οργάνωση της παραγωγικής βάσης του αγροτικού τομέα, με τη δημιουργία οργανώσεων- παραγωγών, αλλά και στην αναγκαιότητα για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων.

Επίσης, τόνισε ότι για την ανάπτυξη και την οργάνωση παραγωγής χρειάζονται και έργα υποδομής, αναφέροντας πως τα τελευταία χρόνια ο ίδιος προσωπικά ασχολήθηκε ιδιαίτερα με αυτά, με την προηγούμενη ιδιότητά του ως βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Έτσι είχαμε την τελευταία χρηματοδότηση για τα εγγειοβελτιωτικά της πεδιάδας με έργο 8,5 εκ. από το 2014, που τώρα ολοκληρώνεται το αρδευτικό Πέτα - Κομπότι που επίσης χρηματοδοτήθηκε, την αντιμετώπιση προβλημάτων των ενισχύσεων και αποζημιώσεων, για τις οποίες είχε διατηρηθεί και το αφορολόγητο και το ακατάσχετο, τα προβλήματα του κλάδου της πτηνοτροφίας, αλλά και την ένταξη στο ΕΣΠΑ, το 2014, του έργου της Οριοθέτησης - διευθέτησης της κοίτης του Αράχθου που σχετίζεται άμεσα και με την προοπτική του κάμπου.

Για την αντιμετώπιση του αδιεξόδου που βιώνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, ο κ. Γκόκας ανέφερε συνοπτικά ορισμένα βασικά σημεία του προγράμματος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ για τον πρωτογενή τομέα όπως:

- Μείωση της φορολογίας των αγροτών στο 13%

- Μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%

- Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα

- Πλήρης απαλλαγή από τη φορολογία και από τις ασφαλιστικές εισφορές για τα 3 πρώτα χρόνια για τους νέους

- Καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων

- Επιστροφή επί πλέον 5 μονάδων ΦΠΑ στους οργανωμένους σε ομάδες Παραγωγούς και Συνεταιρισμούς.

Παράλληλα ο κ. Γκόκας τόνισε πως οι άνθρωποι του πρωτογενή τομέα έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, και πως η στήριξη και η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα αποτελεί βασική προϋπόθεση για την παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ που κορμό του αποτελεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ, διαχρονικά είναι και θα παραμείνει δίπλα στο κόσμο της υπαίθρου.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ









img