Αναρτήθηκε στις:10-06-19 17:04

Ισχυροποιείται το άνοιγμα της Άρτας στην τουριστική αγορά της Κύπρου


Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν από την Άρτα οι φιλοξενούμενοι του Δήμου Αρταίων και του Επιμελητηρίου Άρτας από την Κύπρο. Για δύο ημέρες βρέθηκαν στην περιοχή μας στελέχη του τουρισμού από την Κύπρο, τα οποία γνώρισαν την Άρτα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Ο μάνατζερ γαστρονομίας και θρησκευτικού Τουρισμού Τάσος Φιλίππου και ο Δ/ντής ενός εκ των μεγαλυτέρων ξενοδοχείων της Αγίας Νάπας, Νίκος Χατζηκωστέας, βρέθηκαν στην Άρτα στις 1 και 2 Ιουνίου, μετά από πρόσκληση Δήμου και Επιμελητηρίου κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης «Ταξίδι» στη Λευκωσία που διοργανώθηκε τον Απρίλιο και στην οποία συμμετείχαν ο Δήμος και το Επιμελητήριο.

Η αγορά της Κύπρου, μετά την απευθείας αεροπορική σύνδεση Λάρνακας - Ιωαννίνων, αποτελεί αγορά - στόχο για την προώθηση της Άρτας ως τουριστικό προορισμό. Στο πλαίσιο αυτό, Δήμος και Επιμελητήριο Άρτας ενέτειναν τη συνεργασία τους θέτοντας ως προτεραιότητα την ενδυνάμωση της εικόνας της Άρτας, αναδεικνύοντας την ισχυρή ιστορική και πολιτιστική της διάσταση.

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, αλλά και στις κινήσεις που ο Δήμος σε συνεργασία με φορείς όπως το Επιμελητήριο κάνουν τα τελευταία χρόνια. «Ο τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της περιοχής μας και είναι πολύ ελπιδοφόρα τα μηνύματα που λαμβάνουμε το τελευταίο διάστημα. Φυσικά οι θετικές εξελίξεις στο κομμάτι του τουρισμού δεν είναι μια τυχαία συγκυρία, αλλά αποτέλεσμα σκληρής και στοχευμένης δουλειάς που κάνουμε και εμείς ως Δήμος Αρταίων αλλά και σε συνεργασία με όλους τους φορείς της Άρτας όπως είναι το Επιμελητήριο. Η περιοχή μας διαθέτει μια σειρά πλεονεκτημάτων όπως είναι η εύκολη πρόσβαση μέσω των δύο μεγάλων αυτοκινητόδρομων, του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και των αεροδρομίων Ακτίου και Ιωαννίνων, ο τουρισμός 365 ημερών, το βυζαντινό και προσκυνηματικό υπόβαθρο και ο γαστρονομικός πλούτος που βασίζεται στα αγνά τοπικά προϊόντα. Όλα αυτά συνθέτουν την τουριστική Άρτα. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τις συστηματικές προσπάθειες σε συνεργασία με όλους τους φορείς. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

«Η αλήθεια είναι ότι οι Κύπριοι δεν γνωρίζουν πολλά για τον προορισμό Άρτα ή δεν γνώριζαν μέχρι τώρα. Έγινε μια αρχή. Ευελπιστούμε ότι με την απευθείας πτήση Λάρνακας – Ιωαννίνων, με συνεργασία όλων των φορέων και στοχευμένες κινήσεις, η Άρτα θα καταφέρει να προσελκύσει Κυπρίους επισκέπτες», δήλωσε το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου & μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αρταίων Δημήτρης Κοσσυβάκης.

Οι φιλοξενούμενοι μαγεύτηκαν από τα βυζαντινά μνημεία της περιοχής και εντυπωσιάστηκαν από την πλούσια ιστορία της αρχαίας Αμβρακίας. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη γαστρονομία του τόπου και επισκέφθηκαν δύο από τις μεγαλύτερες μεταποιητικές επιχειρήσεις της Άρτας. Γεύτηκαν τα τοπικά προϊόντα και γέμισαν τις βαλίτσες τους με μοναδικές εικόνες από όλη την περιοχή. «Κρυμμένο κόσμημα της Ηπείρου» χαρακτήρισε την Άρτα ο Τάσος Φιλίππου στις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη γαστρονομία της περιοχής.
«Έχετε πλούσια πρώτη ύλη, πρέπει να φτιάξετε το μύθο της Άρτας και να τον προωθήσετε», σχολίασε ο Νίκος Χατζηκωστέας. Επισήμανε ωστόσο, την έλλειψη ξενοδοχείων πόλης. «Χρειάζονται επενδύσεις σε Boutique Hotel και συνεργασίες με tour operators», ανέφερε.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ









img