Νέο πλαίσιο για το κέντρο της Άρτας: Μπάρες, έλεγχος κυκλοφορίας και προστασία των πεζοδρόμων
Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Αρταίων-Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για ανάπτυξη, έρευνα και πολιτισμό - Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ.
Μέτρα στήριξης ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για οικογένειες, συνταξιούχους, ενοικιαστές και οφειλέτες
Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας – Δεσποτάτο της Ηπείρου: Πλήθος κόσμου στο «Καγκελάρι» στην πλατεία Μπαλατσούκα
Θεσπρωτία: Ταυτοποιήθηκε ανήλικος για αναγραφή οπαδικών συνθημάτων σε δημόσια κτίρια και κάδους σκουπιδιών
Ιωάννινα: Οξεία μέθη σε ανήλικο – Διαπιστώθηκε και χρήση ναρκωτικών ουσιών
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αρταίων, με θέμα: «Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την φετινή χειμερινή ενόψει και της αντιπλημμυρικής περιόδου η οποία ξεκινά επίσημα από 1 Νοεμβρίου 2021.
Στόχος της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η προετοιμασία όλων για μια ομαλή χειμερινή περίοδο.
Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν ο Υποδιοικητής της Π.Υ Άρτας, κ. Αποστόλης Παπαποστόλου, ο Υποδιοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, Αχιλλέας Δερβένης, από την Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, ο κ. Τζουμάκας Κωνσταντίνος, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων, Γιώργος Τζελέπης και ο Υπεύθυνος Μηχανημάτων έργου του Δήμου Αρταίων Θεόδωρος Τζουβάρας.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης και Πολιτικής Προστασίας Γεώργιου Πανέτα, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και τόνισε ότι κύριο μέλημα όλων πρέπει να είναι ο συντονισμός, η πρόληψη, η ετοιμότητα και η έγκαιρη αντιμετώπιση των όποιων φαινομένων που προκύπτουν.
Επίσης ο κ. Πανέτας αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης που εφαρμόζει ο Δήμος Αρταίων, συγκεκριμένα ανέφερε ότι Δήμος έχει ήδη υλοποιήσει τους καθαρισμούς αποστραγγιστικών αυλάκων εντός οικισμών σε όλο το Δήμο Αρταίων, ενώ ολοκληρώνεται η προληπτική συντήρηση των αντλιοστασίων ευθύνης του Δήμου. Επίσης η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Αρταίων έχει ήδη ξεκινήσει προληπτικό καθαρισμό των φρεατίων απορροής των όμβριων υδάτων.
