Αναρτήθηκε στις:23-03-18 14:53

Πώς χρησιμοποιείται το Facebook στην κλοπή ταυτότητας;


Έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στο Facebook και πιθανές συνδέσεις με την κλοπή ταυτότητας κατά το παρελθόν. Το Facebook υποστηρίζει τώρα ένα δισεκατομμύριο χρήστες σε όλο τον κόσμο και οι χρήστες μοιράζονται πληροφορίες για τη ζωή τους σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, με βάση αυτό που δημοσιεύουν στο Facebook.

Κάθε χρήστης μπορεί επίσης να έχει διαφορετική κατανόηση των ρυθμίσεων απορρήτου του Facebook και πώς μπορεί να επηρεάσει τη διανομή των πληροφοριών μας. Κάτι που πρέπει να εξεταστεί: Πού αλλού οι κλέφτες ταυτότητας μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε 1 δισεκατομμύριο ταυτότητες χρηστών; Αυτό σημαίνει για τους εγκληματίες είναι ότι κάθε προσπάθεια που καταβάλλουν για την εκμετάλλευση των χρηστών του Facebook μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία πολλές φορές. Το Facebook είναι ένας μεγάλος στόχος και αξίζει τον κόπο.

Αρχικά, παρακαλούμε να καταλάβετε για δικό σας όφελος ότι η χάκερ ενός λογαριασμού στο Facebook είναι έγκλημα. Ο Ποινικός Κώδικας της Καλιφόρνιας 530.5 αποτελεί πιθανό έγκλημα για την πρόσβαση του λογαριασμού του ατόμου σε παράνομους λογαριασμούς για την πραγματοποίηση αλλαγών στο λογαριασμό, συμπεριλαμβανομένων προφίλ, σχολίων και άλλων πληροφοριών που έχουν αναρτηθεί από τον ιδιοκτήτη. Αυτός ο νόμος καθιστά επίσης έγκλημα την απόκτηση προσωπικών στοιχείων αναγνώρισης ενός ατόμου και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για την απόκτηση υπηρεσιών, περιουσίας ή άλλου οφέλους (κλοπή ταυτότητας). Πολλά άλλα κράτη έχουν παρόμοια καταστατικά. Επομένως, η αλλαγή του προφίλ του φίλου σας στο Facebook, επειδή τυχαίνει να γίνετε έμπειρος στον κωδικό πρόσβασης, μπορεί να έχει συνέπειες πολύ πιο δαπανηρές από ό, τι αναμενόταν. Λάβετε υπόψη ότι η πρόσβασή σας και η τροποποίηση ενός προφίλ είναι πιθανόν ποινικό αδίκημα. Έτσι, και η πρόσβαση / τροποποίηση και η χρήση των πληροφοριών που βρίσκονται σε ένα προφίλ Facebook που δεν ανήκει σε εσάς μπορεί να οδηγήσει σε ποινική δίωξη εναντίον σας.

Πώς μπορείτε λοιπόν να σας επιτεθούν οι κλέφτες ταυτότητας μέσω του Facebook; Ορίστε μερικά παραδείγματα:

Συνειδητοποιήστε ότι κάθε άτομο που "φίλο" αποκτά πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με εσάς καθώς και την ικανότητα αλληλεπίδρασης με εσάς κατά τρόπο που μπορεί να καταστήσει δυνατή την εκμετάλλευση σας. Ακριβώς επειδή είναι "φίλος ενός φίλου" δεν σημαίνει ότι το άτομο αυτό είναι νόμιμο να είναι φίλος σας.

Η ένεση κακόβουλου λογισμικού είναι εκείνη η διαδικασία όπου ένας "φίλος" με κάποιον τρόπο σας πείθει να κάνετε κλικ σε μια σύνδεση ή να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα που εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας. Ο υπολογιστής σας και ενδεχομένως ο λογαριασμός σας FB μπορούν τώρα να ελέγχονται εν μέρει από εξωτερικούς χρήστες και θα χρησιμοποιήσουν αυτόν τον έλεγχο για να στείλουν ανεπιθύμητα μηνύματα, να διαφημίσουν παράνομα προϊόντα ή να αλληλεπιδράσουν με τη λίστα φίλων σας.

Το Linkjacking είναι μια απειλή στο Facebook, όπου ο λογαριασμός αποκτάται με τρόπο που επιτρέπει στον κλέφτη να "ειδοποιεί" άλλους χρήστες με ιούς, διαφημίσεις, συνδέσμους κ.λπ.

Η κοινωνική μηχανική είναι κοινή στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και μια κοινή έκβαση της εξάπλωσης των προσωπικών σας πληροφοριών. Είναι ανθρώπινη φύση να είναι πιο πιθανό να απαντήσει σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ο αποστολέας περιλαμβάνει πληροφορίες που δείχνουν ότι ξέρουν πολλά για εσάς. Ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) που στείλατε σε εσάς, το οποίο σας δέχεται να απαντήσετε και να θέσετε σε κίνδυνο την ασφάλειά σας, είναι πολύ πιο πειστικό όταν φαίνεται ότι ο αποστολέας σας γνωρίζει με κάποιο τρόπο.

Η πρόσβαση στο λογαριασμό είναι όταν οι εγκληματίες αποκτούν πρόσβαση σε λογαριασμούς στο Facebook χρησιμοποιώντας εργαλεία ωμής βίας για να μαντέψουν τον κωδικό πρόσβασης ή χρησιμοποιώντας συμβεβλημένα διαπιστευτήρια. Ανεξάρτητα από το πώς έχει γίνει, ο εγκληματίας έχει τώρα πρόσβαση στον κατάλογο του φίλου σας και μια αυθεντική ταυτότητα στον κυβερνοχώρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα μειονεκτήματα, τις απάτες και άλλες εκμεταλλεύσεις, όλα βασισμένα στο γεγονός ότι οι στόχοι δεν θα περίμεναν από εσάς.

Κλωνοποίηση - Συχνά είναι πολύ εύκολο να συλλέγετε εικόνες και άλλες πληροφορίες από το προφίλ σας χρήστη στο Facebook για να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό στο Facebook που είναι παρόμοιος με πολλούς τρόπους με τον τρέχοντα λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, όλοι όσοι εμφανίζονται στη λίστα του φίλου σας στέλνουν μια νέα πρόσκληση από τον λογαριασμό κλωνοποίησης και μερικοί από αυτούς θα απαντήσουν λόγω της εξοικείωσης των εικόνων και των πληροφοριών. Στη συνέχεια είναι ανοικτά για χρήση από τον εγκληματία.

Η παραπάνω λίστα δεν προορίζεται να είναι all-inclusive, αλλά είναι να δείξει ότι οι εγκληματίες θέλουν τις πληροφορίες σας, και θα το χρησιμοποιήσετε με πολλούς τρόπους που μάλλον δεν έχετε σκεφτεί. Είναι σημαντικό να προστατεύετε τα διαπιστευτήριά σας χρήστη, να περιορίζετε τους φίλους σας σε όσους γνωρίζετε πραγματικά και να είστε ύποπτοι σε συνδέσμους, παιχνίδια και άλλες δεξιώσεις που μπορεί να συνδέονται με προβλήματα ασφαλείας. Κάνοντας κλικ σε αυτό το σύνδεσμο στο Ελεύθερο Grand Prize μπορεί να είναι ένα ακριβό ταξίδι.


idtheftcenter.org


img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ









img