Άρτα: Αυτοδιοικητικά πρόσωπα στο προσκήνιο για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ
Αντίστροφη μέτρηση για τις συντάξεις Μαΐου – Σε δύο δόσεις οι πληρωμές από τον ΕΦΚΑ
Έρχεται νέο «Εξοικονομώ» με επιδοτήσεις έως 80% - Μέσω λογαριασμών ρεύματος η συμμετοχή
ΔΥΠΑ: Από 20 Απριλίου αιτήσεις για επιδότηση έως 14.220 ευρώ - Ποιους αφορά
Συνάντηση Δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΣ
Μερόπη Τζούφη: «Η κυβέρνηση επιτρέπει κεραίες κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία»

Η παγκόσμια αγορά των συσκευών θα υποστεί συνολικά φέτος πτώση. Οι διεθνείς αποστολές συσκευών (υπολογιστές, tablet και κινητά τηλέφωνα) εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 7,6% το 2022. Μάλιστα, στην Κίνα και την Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ευρασίας, εκτιμάται ότι θα καταγράφουν φέτος διψήφια ποσοστά πτώσης. Στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, ενώ οι παγκόσμιες αποστολές αναμένεται να μειωθούν κατά 7,1% το 2022, ενώ η μείωση στις πωλήσεις smartphones θα είναι μειωμένες κατά 5,8%. Η Ευρύτερη Κίνα θα πληγεί περισσότερο από όλες τις παγκόσμιες αγορές, με τις πωλήσεις smartphone στην περιοχή να υποχωρεί με ρυθμό της τάξης του 18,3% το 2022.
Οι κλυδωνισμοί της κινεζικής αγοράς θα επηρεάσουν, σύμφωνα με τους αναλυτές, τις πωλήσεις 5G smartphones. “Η Ευρύτερη Κίνα πρωτοστατεί στην υιοθέτηση τηλεφώνων 5G τα τελευταία δύο χρόνια. Ωστόσο, η κατάρρευση της αγοράς smartphones στην περιοχή θα σημάνει μείωση 2% στις αποστολές τηλεφώνων 5G το 2022, μετά από αύξηση 65% το 2021”, αναφέρει η Gartner.
Το 2022, η Gartner αναμένει ότι οι αποστολές τηλεφώνων 5G σε όλο τον κόσμο θα ανέλθουν συνολικά σε 710 εκατ. μονάδες. Αν και πρόκειται για αύξηση 29% από το 2021, είναι χαμηλότερη από τις αρχικές προσδοκίες της αγοράς. “Ο ρυθμός ανάπτυξης μειώνεται σημαντικά από την αναμενόμενη αύξηση 47% στην αρχή του έτους, με αποτέλεσμα την απώλεια πωλήσεων 95 εκατ. 5G smartphones”, αναφέρει η Gartner. Πάντως, η ζήτηση για συσκευές 5G αναμένεται να αυξηθεί με ταχύτερους ρυθμούς το 2023: “Μεγάλο μέρος της μετάβασης στο 5G θα συμβεί από επιλογή, καθώς οι χρήστες θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα smartphone 4G στο τέλος του κύκλου ζωής τους με smartphones συμβατά με 5G”.
