Αναρτήθηκε στις:13-06-24 18:33

Συναυλία αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο από την ΚΟ Άρτας του ΚΚΕ


Η ΚΟ Άρτας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει συναυλία αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 στις 9:30 το βράδυ στο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από τον χαμό του αγαπημένου μας Δημήτρη Μητροπάνου και νιώσαμε την ανάγκη να διοργανώσουμε αυτή τη συναυλία. Μια συναυλία τιμής για τον ερμηνευτή που έβαλε τη σφραγίδα του με τις δωρικές του ερμηνείες στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι.

Με τον Δημήτρη Μητροπάνο βαδίζαμε μαζί στον ίδιο δρόμο, σταθερά και ακλόνητα. Ο ίδιος τίμησε με την παρουσία του στις εκδηλώσεις του Κόμματος και τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" όλα τα χρόνια.

Την ίδια αυτή τιμή θέλουμε να του ανταποδώσουμε με τη σημερινή μας συναυλία. Και παρά τη μεγάλη μας χαρά, το καθήκον της πραγματοποίησής της ήταν σύνθετο. Γιατί έπρεπε να επιλεγούν μόλις μερικά τραγούδια από τα εκατοντάδες που σφράγισε με τη φωνή του.

Θα ακούσουμε τραγούδια από όλη την γκάμα του ελληνικού ρεπερτορίου, κυρίως όμως τραγούδια λαϊκά. Και αρκεί να σκεφτεί κανείς πόσα ακόμα δεν θα χωρέσουν στη συναυλία μας για να δει το μέγεθος του Δημήτρη Μητροπάνου.


Θα απολαύσουμε λοιπόν τραγούδια πολλών σημαντικών Ελλήνων συνθετών και στιχουργών, τραγούδια που το καθένα έχει αφήσει το στίγμα του στην ελληνική δισκογραφία.

Και είμαστε σίγουροι πως το καθένα μιλάει ξεχωριστά στην καρδιά και το μυαλό όλων μας με τη δωρική, περήφανη φωνή του Μητροπάνου.

Στην εκδήλωση θα τα ακούσουμε από τρείς εξαίρετους καλλιτέχνες - ερμηνευτές που όλοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Νιώθουν απέραντο σεβασμό και αγάπη για τον Δημήτρη Μητροπάνο. Την Πέγκυ Ζήνα, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Βιολέτα Ίκαρη, ενώ θα συμμετέχει η ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ θα είμαστε όλοι στην εκδήλωση στο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας. Θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε, θα διασκεδάσουμε, θα συγκινηθούμε. Θα φτάσουμε "στης ψυχής το παρακάτω" όπως λέει και ο τίτλος της συναυλίας μας.

Θα κάνουμε μία συναυλία για αυτόν σαν να είναι εδώ. Θα τραγουδήσουμε για εκείνον».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img