Αναρτήθηκε στις:25-04-24 14:29

Αμφιλοχία: Υπαίθρια παρουσίαση του βιβλίου «Από ήλιο και στάχτη» του συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνου


Ο Δήμος Αμφιλοχίας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου με μια υπαίθρια παρουσίαση του βιβλίου «Από ήλιο και στάχτη» του συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνου, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες πολίτες που προσήλθαν το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της Αμφιλοχίας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμφιλοχίας (Παν. Κόκκαλης) σε συνεργασία με τις εκδόσεις 24 γράμματα, με σκοπό να αναδειχθεί η αξία του βιβλίου έξω από τις στερεοτυπικές παρουσιάσεις και να γίνει πιο προσιτό και αγαπητό στο κοινό μέσω του ήλιου, της θάλασσας και του ανοιχτού χώρου.

Το βιβλίο του καλεσμένου είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα, που ξεκίνησε να γράφεται την περίοδο της πανδημίας με σκοπό να αναδείξει το αίσθημα της ατομικής ευθύνης, τον αέναο αγώνα του ανθρώπου να κρατήσει ζωντανό μέσα του τον άνθρωπο και να μείνει μακριά από απόψεις που εγκλωβίζουν τον νου και την ψυχή.

Χαιρετισμό απηύθυνε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Ελένη Αγρογιάννη, η οποία απένειμε εκ μέρους του Δήμου Αμφιλοχίας τιμητική πλακέτα στον συγγραφέα ως ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης του προσφοράς στη μετάδοση των αξιών του ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν οι δασκάλες κα Σοφία Πεταλά και Μαρία Τσόγκα, οι μαθήτριες του ΓΕΛ Αμφιλοχίας Ρέα Κουρκούτα και Δώρα Λιανού και τον συντονισμό έκανε η Κατερίνα Μολώνη.

Θερμές ευχαριστίες στη Μουσική Σχολή της κυρίας Ρόζας Μαλιγιάννη, τον μαθητή της Μιχαήλ Αδάμο, στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αμφιλοχίας, στον Αλέξη Βογά για την επιμέλεια κειμένων για την ιστορική ανασκόπηση του βιβλίου και στους επαγγελματίες της Αμφιλοχίας για την προσφορά τραπεζοκαθισμάτων.



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img



img