Αναρτήθηκε στις:24-01-22 11:51

Νέες εκδόσεις έργων της Μαργαρίτας Φρονιμάδη-Ματάτση


Κυκλοφόρησαν πρόσφατα και εν μέσῳ πανδημίας τα βιβλία της ποιήτριας Μαργαρίτας Φρονιμάδη-Ματάτση:

Α. Από τις εκδόσεις ΚΑΤΑΓΡΑΜΜΑ


• «Зарождение надежды- Kυοφορώντας την ελπίδα»: ποιητική συλλογή σε δίγλωσση, ελληνορώσικη απόδοση. Μετάφραση στα Ρώσικα: Ζήνα Τσομπάνου, πανεπιστημιακή καθηγήτρια Ρωσικής γλώσσας και λογοτεχνίας. Σκίτσα εξωφύλλου: Νίκος Ματάτσης, αρχιτέκτονας.

• «Anunciació - Ευαγγελισμός» σε δϊγλωσση, ελληνο-καταλανική απόδοση. Mετάφραση στα Καταλανικά: Joan R. Lladós, Ισπανός ποιητής. Πίνακες εξωφύλλου-οπισθοφύλλου: Κωνσταντίνος Πρωτόπαππας, Κορίνθιος Ζωγράφος-καθηγητής της Ακαδημίας Τεχνών Βαρκελώνης.

Β. Από το Κέντρο Ευρωπαϊκών εκδόσεων ΧΑΡΗ ΤΖΟ ΠΑΤΣΗ


• «Χρεώστες στα Νιάτα»: Δοκίμιο όπου δημοσιεύονται 11 ανέκδοτες επιστολές και 7 χειρόγραφα ποιήματα της σπουδαίας Ελληνίδας ποιήτριας Λιλής Ιακωβίδη, της «μούσας» του Κωστή Παλαμά, όπως την αποκάλεσαν οι λογοτεχνικοί κύκλοι των Αθηνών. Το δοκίμιο πραγματεύεται τις εντυπώσεις και τις αναμνήσεις της συγγραφέα από τη γνωριμία της με την ποιήτρια στην τρυφερή, μαθητική ηλικία των 15 χρόνων.

• «Θεοί άφαντοι»: Ποιητική συλλογή που περιλαμβάνει την ομότιτλη σύνθεση «Θεοί άφαντοι» και τη σύνθεση «Παιδιά ενός κατώτερου θεού» που εύλογα και ορθά παραπέμπουν στο δράμα της σύγχρονης προσφυγιάς που βιώνουμε επαναλαμβανόμενο στις μέρες μας. Περιλαμβάνει επίσης τις ενότητες: «Mνήμη Πολυτεχνείου», «Του φεγγαριού τ’ ασήμι» και «Περίθαλψη Αδέσποτων ποιημάτων».

Η Μαργαρίτα Φρονιμάδη-Ματάτση ευχαριστεί θερμά τους μεταφραστές της ποίησής της καθώς και το βιβλιοπωλείο «Κιβωτός» και την ιδιοκτήτρια Πηνελόπη Μπισμπίκη για την έκθεση και τη διάθεση των παραπάνω έργων στον φιλόξενο χώρο του (Κολιάτσου 48).



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img