Πρωτιά της ΕΚΟ στη δημοσίευση Περιβαλλοντικών Δηλώσεων Προϊόντων (EPDs) για τα λιπαντικά της
Ιωάννινα: Οδηγούσε αυτοκίνητο ενώ του είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων την Δευτέρα 20 Απριλίου
«Όραμα Δημιουργίας»: Πόρισμα–καταπέλτης για τον Συνεταιρισμό Αθαμανίου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Υπερυπολογιστής της NASA προβλέπει πότε θα έρθει το «Τέλος του Κόσμου» - Είναι νωρίτερα από ότι περιμέναμε
Παρεμβάσεις Γ. Στύλιου στον Υπουργό Υγείας για το Νοσοκομείο Άρτας

21:30 ΕΝΑΡΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Παρουσίαση του Φεστιβάλ από τον κ. Αντώνη Κιούκα σκηνοθέτη, Καλλιτεχνικό διευθυντή Φεστιβάλ Ιωαννίνων
Προβολή ταινίας ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ElRobodelSiglo, 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 114', Αργεντίνικη ταινία, σκηνοθεσία Άριελ Γουίνογκραντ με τους: Γκιγιέρμο Φρανκέλα, Ντιέγκο Περέτι, Πάμπλο Ράγκο.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=W7v6tbSKimo
19:30 Παρουσίαση της ταινίας από την πρωταγωνίστρια της Κάτια Γκουλιώνη
20:00 Προβολή ταινίας Ευτυχία, Δραματική 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 123', Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Άγγελος Φραντζής με τους: Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ντίνα Μιχαηλίδου.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=986_9-ki12w&t=1s
22:00-22:15 Q&A με το κοινό και την πρωταγωνίστρια της ταινίας
22:15Προβολή ταινίας Ταξίδι στην Ελλάδα, Παρουσίαση από την κ. Βένια Βέργου (Διευθύντρια του FILM COMMISSION) της ιστορίας πραγματοποίησης αυτής της μεγάλης διεθνούς συμπαραγωγής
The Trip to Greece, 2020 | Έγχρ. | Διάρκεια: 103', Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Μάικλ Γουιντερμπότομ με τους: Στιβ Κούγκαν, Ρομπ Μπράιντον, Κλερ Κίλαν.
Τrailer: https://www.youtube.com/watch?v=I8qdVQWH7r8
11:00 Παρουσίαση του Film Commission της Απουλίας και του προγράμματος για την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους
11:30-13:00 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΟΥ FILM COMMISSION TΗΣ ΑΠΟΥΛΙΑΣ
20:30 Παρουσίαση από τον κ. Νίκο Γιαννόπουλο, εκτελεστή παραγωγό της ταινίας στην Ελλάδα, της ιστορίας αυτής της μεγάλης διεθνούς συμπαραγωγής
21:00 Προβολή ταινίας LeGrandBleu – ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟΓΑΛΑΖΙΟ, 1988 | Έγχρ. | Διάρκεια: 168', Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν με τους: Ζαν Μαρκ Μπαρ, Ζαν Ρενό, Ροζάνα Αρκέτ.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=puM-blQLL44
23:30-00:00 Q&A με το κοινό και τον κ. Γιαννόπουλο
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας [InterregV-AGreece - Italy] 2014-2020.
Το ευρωπαϊκό έργο CIAK θα αξιοποιήσει τον οπτικοακουστικό δημιουργικό τομέα για την προώθηση του αντίστοιχου αύλου πολιτιστικού τομέα και την αξιοποίηση των φυσικών πόρων των Περιφερειών που συμμετέχουν στο έργο. Γενικός στόχος είναι να προωθήσει την αξιοποίηση των εμπλεκόμενων περιοχών της Απουλίας και των Ελληνικών Περιφερειών με την εφαρμογή πρωτοβουλιών που συνδέονται με τον οπτικό-ακουστικό τομέα όπως η δημιουργία FilmOffices, η διοργάνωση κινηματογραφικών φεστιβάλ και εργαστηρίων σεναριογραφίας και η παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Έτσι δημιουργείται η ευκαιρία για τις περιοχές αυτές να γίνουν ευρύτερα γνωστές και να αναδειχθεί η ελκυστικότητα των τόπων, καθώς και η ιστορική και φυσική ομορφιά τους ως καταλύτες για την τουριστική τους ανάπτυξη.
