Αναρτήθηκε στις:14-06-19 11:44

Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις από τον Μ/Φ Σύλλογο Άρτας «O ΣΚΟΥΦΑΣ»


Πέρασαν κιόλας 23 χρόνια ζωής του Φεστιβάλ «ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΧΟΡΟΣ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ», που καθιέρωσε για πρώτη φορά ο Μ/Φ Σύλλογος Άρτας «O ΣΚΟΥΦΑΣ».

Κάθε φορά με διαφορετική θεματική ενότητα, με πρωτοτυπία με φρεσκάδα και σεβασμό πάντα στη ζώσα παράδοση.

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 9:30 μ.μ. ο αύλειος χώρος της Παρηγορήτριας θα γεμίσει με παιδικές φωνές, χορό και τραγούδι στην παράσταση «Έστησε ο Αύγουστος χορό με το χρυσό φεγγάρι». Μια αναφορά στο καλοκαίρι και στο μήνα Αύγουστο μέσα από παραδοσιακά τραγούδια, ήθη, έθιμα, δοξασίες και στίχους Ελλήνων ποιητών.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 10 το βράδυ στην πλατεία Σκουφά "Θαλασσινά περάσματα σε πέτρινα γεφύρια". Τα ηπειρώτικα τραγούδια συναντούν τη νησιώτικη παράδοση και ανταμώνουν σε μία μοναδική μουσική συνεύρεση σπουδαίων καλλιτεχνών που εκπροσωπούν τις δύο παραδόσεις. Ο Νίκος Οικονομίδης μαζί με την Κυριακή Σπανού και ο Αντώνης Κυρίτσης θα μας διασκεδάσουν σε ένα παραδοσιακό γλέντι με ηπειρώτικο και νησιώτικο άρωμα.

Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 9:30 μ.μ στο Ιστορικό γεφύρι παρουσιάζουμε την χορό-θεατρική παράσταση "Γεφύρι Εθεμέλιωναν…» σε συνεργασία με την Παραδοσιακή Χορωδία Δημοτικού Τραγουδιού του Συλλόγου.

Σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα μαθητάδες

γιοφύρι-ν-εθεμέλιωναν στης Άρτας το ποτάμι.

Oλημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν.

Και φέτος επιλέγουμε τα δύσκολα και ξεχωριστά. Κάνουμε και πάλι «ένα βήμα μπροστά», όπως άλλωστε κάθε χρονιά το υποσχόμαστε.

Η λαϊκή μας παράδοση, όσο πιο πολύ την ψάχνεις, τόσο πιο πολλά σου αποκαλύπτει.

Σας θέλουμε, λοιπόν, εκεί κοντά μας, όχι μόνο για να συλλειτουργήσουμε στα ιερά της μουσικής και χορευτικής μας παράδοσης, αλλά και για να σας ευχηθούμε μ’ αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ









img