Αναρτήθηκε στις:02-05-24 15:28

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την πάταξη της κερδοσκοπίας


Πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση της Ακρίβειας και της Αισχροκέρδειας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την Τετάρτη 1/5/2024 στη Βουλή.

Στην πρόταση συμπεριλαμβάνει ένα πλαίσιο μέτρων, το οποίο θα επιδράσει κατασταλτικά στους μηχανισμούς παραγωγής ακρίβειας και κερδοσκοπίας, οι οποίοι αποτελούν μείζον κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Με την πρόταση νόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει ένα ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας και καταστολής των μηχανισμών αισχροκέρδειας που δημιουργούν και ανατροφοδοτούν το φαινόμενο, με στόχο την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης του συνόλου των πολιτών και την θωράκιση της αξίας του ατομικού και οικογενειακού εισοδήματος από οποιαδήποτε πηγή.

Τα μέτρα χωρίζονται σε βραχείας, μέσης, και μακράς διάρκειας εφαρμογής, έως ότου διασφαλιστεί το αναγκαίο αποτέλεσμα και επικρατήσει μια νέα κανονικότητα, στοιχισμένη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Πρόκειται για μία κοστολογημένη, σαφή και άμεσα εφαρμόσιμη πρόταση η οποία περιλαμβάνει όλα τα μέτρα, τα οποία έχει καταθέσει ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης στον δημόσιο διάλογο.

Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την πάταξη της κερδοσκοπίας


img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ





img