Αναρτήθηκε στις:20-03-24 18:45

Golden Visa: Έρχονται αλλαγές στο όριο και στα τετραγωνικά - Πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές


Αλλαγές στο πρόγραμμα της Golden Visa θα φέρει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Η νέα ρύθμιση για την Golden Visa περιλαμβάνεται στις δράσεις της κυβέρνησης που θα εφαρμοστούν μέσα στο 2024 για να αποσυμφορήσουν τις ήδη υψηλές τιμές αγοράς και ενοικίασης κατοικίας.

Αύξηση ορίων στην Golden Visa


Με γνώμονα τον βασικό κανόνα της προσφοράς και της ζήτησης, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μειώσει τις τιμές των ακινήτων, στηρίζοντας παράλληλα την αγορά, ειδικά σε περιοχές που δεν υπάρχουν προσφερόμενα ακίνητα ή αν υπάρχουν οι τιμές ενοικίασης ή πώλησης είναι δυσθεώρητες.

Κινούμενο σε αυτό το πλάισιο, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να αναθεωρήσει προς τα πάνω τα όρια για την απόκτηση της Golden Visa.

Το ύψος της επένδυσης για τις περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλονίκης, για τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, αλλά και για τα νησιά με πληθυσμό πάνω από 3.000 κατοίκους θα ανέλθει σύμφωνα με πληροφορίες στα 800.000 ευρώ. Το ανώτερο όριο που ισχύει σήμερα είναι τα 500.000 ευρώ.

Για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας το όριο θα ανέβει από τα 250.000 που είναι σήμερα το κατώτατο όριο, στα 400.000 ευρώ.

Αναμένεται ωστόσο να εξαιρεθούν από την αύξηση των ορίων τα διατηρητέα ακίνητα με σκοπό να στηριχθεί η συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων.

Αλλαγές και στα τετραγωνικά


Μια επιπλέον πολύ σημαντική αλλαγή που εξετάζει το ΥΠΟΙΚ σχετίζεται με το εμβαδό των κατοικιών.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, θα μπορεί να δοθεί golden visa μόνο σε όσους αγοράζουν ακίνητο από 120 τ.μ. και πάνω.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θα μπορέσει να διατηρήσει περισσότερα και πιο προσιτά ακίνητα στην αγορά ώστε να πιέσει τις τιμές προς τα κάτω.

iefimerida.gr


img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img