Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο – Άνοδος στο 4,6% στην Ελλάδα
CRM: Ψηφιακή Δικαιοσύνη και Government Cloud διαμορφώνουν το νέο πρόσωπο του Δημοσίου
HELLENiQ ENERGY: Επενδύει στη νέα γενιά με το θερινό Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης «Empowering Interns»
Σημαντικές διακρίσεις για σχολεία της Άρτας στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM 2026
Συνέντευξη της Ζέτας Κουντούρη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη
1η Πανελλαδική Ημερίδα Διευθυντών/-τριών Εργαστηριακών Κέντρων στο Επιμελητήριο Άρτας

Όσον αφορά στην πληρωμή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Σεπτεμβρίου:
– Την Τετάρτη 25 Αυγούστου θα καταβληθούν 504,9 εκατ. ευρώ σε 1.075.294 συνταξιούχους που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.
– Την Πέμπτη 26 Αυγούστου θα καταβληθούν 505 εκατ. ευρώ περίπου σε 1.076.430 συνταξιούχους που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.
– Την Παρασκευή 27 Αυγούστου θα καταβληθούν 466,7 εκατ. ευρώ σε 849.863 συνταξιούχους που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.
Όσον αφορά στις λοιπές τακτικές πληρωμές:
– 11,4 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 490 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
– 10.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 20 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης.
– 9 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 24.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
– 10 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 3.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
– 7 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα (πληρωμή εισφορών σε φορείς).
– 600.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 800 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
Για το διάστημα 23-27 Αυγούστου δεν υπάρχουν προγραμματισμένες πληρωμές από το ίδιο το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον ΟΠΕΚΑ.
