Με επιτυχία εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας για μαθητές στα Ιωάννινα
Ανακοίνωση εργασιών λήψης δεδομένων κατά μήκος δημόσιων δρόμων – Ν. Άρτας
Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε απόπειρα κλοπής σε Ιερό Ναό
Κουρά αιγοπροβάτων: Μέτρα βιοασφάλειας για την αποτροπή νοσημάτων
ΟΑΣΝΑ: Παρέμβαση για τον μαύρο ακανθώδη αλευρώδη με αιχμές στη διαχείριση του ζητήματος
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Judo U14 και U12 στην Άρτα

Διάστημα 18 μηνών έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες που δε δήλωσαν τα ακίνητά τους στο κτηματολόγιο, στις περιοχές που προχωρά η διαδικασία, αφού μέχρι το τέλος του 2022 «παγώνει» η οποιαδήποτε καταβολή προστίμου.
Η παράταση επιβάλλεται εξαιτίας της μακράς περιόδου αναστολής λειτουργίας των υποθηκοφυλακείων, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να μη είχαν τη δυνατότητα να συλλέξουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δηλώσεων στα Γραφεία Κτηματογράφησης. Την παράταση προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία κατατέθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.
Να σημειωθεί ότι στο νέο σχέδιο νόμου που προωθείται για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Κτηματολογίου εξετάζεται και το ενδεχόμενο να μην καταβληθούν αυτά τα πρόστιμα, αλλά να μπουν άλλου είδους περιορισμοί. Για παράδειγμα, να μην μπορεί να γίνει καμία μεταβίβαση αν το ακίνητο δεν έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο.
Σύμφωνα με την τροπολογία, στο εξής απαγορεύεται κάθε συναλλαγή καθώς και η έκδοση οικοδομικής άδειας για τα ακίνητα που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο.
Παράλληλα, στις προτεραιότητες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρίσκεται και η λήψη σειράς μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κτηματολόγιο. Για παράδειγμα, αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 200.000 ενστάσεις που εκκρεμούν στα συρτάρια των Επιτροπών Ενστάσεων και μπλοκάρουν τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Εξάλλου, μόνο από το καλοκαίρι του 2019 έως σήμερα, που τρέχει το τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης, οι ενστάσεις έφτασαν τις 60.000. Από αυτές μία στις τέσσερις αφορά στον Δήμο Αθηναίων.
