Νέο πλαίσιο για το κέντρο της Άρτας: Μπάρες, έλεγχος κυκλοφορίας και προστασία των πεζοδρόμων
Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Αρταίων-Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για ανάπτυξη, έρευνα και πολιτισμό - Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ.
Μέτρα στήριξης ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για οικογένειες, συνταξιούχους, ενοικιαστές και οφειλέτες
Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας – Δεσποτάτο της Ηπείρου: Πλήθος κόσμου στο «Καγκελάρι» στην πλατεία Μπαλατσούκα
Θεσπρωτία: Ταυτοποιήθηκε ανήλικος για αναγραφή οπαδικών συνθημάτων σε δημόσια κτίρια και κάδους σκουπιδιών
Ιωάννινα: Οξεία μέθη σε ανήλικο – Διαπιστώθηκε και χρήση ναρκωτικών ουσιών

Δεκαπέντε παραβάσεις για μη χρήση κράνους βεβαιώθηκαν στην Ήπειρο το διάστημα 8–14 Δεκεμβρίου 2025, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας της Ελληνικής Αστυνομίας «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους».
Συνολικά, σε όλη τη χώρα το ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 15.515 έλεγχοι, με 1.017 παραβάσεις σε οδηγούς και 116 σε επιβάτες δικύκλων, καθώς και παραβάσεις σε οδηγούς Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.). Οι έλεγχοι αφορούν οδηγούς και επιβάτες δικύκλων, με ιδιαίτερη έμφαση στους επαγγελματίες διανομείς.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 5209/2025), προβλέπονται πρόστιμα 350 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για οδηγούς δικύκλων που δεν φορούν κράνος, καθώς και 350 ευρώ για τους επιβάτες, ενώ για οδηγούς Ε.Π.Η.Ο. το πρόστιμο ανέρχεται στα 30 ευρώ.
Η Ελληνική Αστυνομία τονίζει ότι στόχος των ελέγχων είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η εμπέδωση υπεύθυνης οδηγικής συμπεριφοράς, επισημαίνοντας ότι το κράνος αποτελεί βασικό μέτρο ασφάλειας.
