ΑΣΥ: Οριακή η κατάσταση στο Νοσοκομείο Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Προσαρμογή της μοριοδότησης και ισόβια αναγνώριση για τρίτεκνους εκπαιδευτικούς
Δήμος Αμφιλοχίας: Το νέο βίντεο–σποτ για την Αμφιλοχία
Ξεκινά το έργο αναβάθμισης οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Ηπείρου
Συμβολική συγκέντρωση για τη διατήρηση των ΕΛΤΑ στη Φιλιππιάδα
Διαδραστικό μάθημα ανακύκλωσης με τον Pepper για τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας

«Το πολύπαθο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα έχει μείνει χωρίς μόνιμο γιατρό λόγω ατυχήματος του υπηρετούντος γιατρού και καλύπτεται από μετακινούμενους ιατρούς, με 18 κενά εφημεριών αυτόν τον μήνα. Προ ημερών, από τύχη, εξυπηρετήθηκε 16χρονη με ρήξη σπλήνας από αυτοκινητιστικό ατύχημα, καθώς υπήρχε γιατρός σε εφημερία. Είναι αδιανόητο να μένει ο Νομός Άρτας χωρίς Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα.
– Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς αξονικό, πώς θα λειτουργήσει;
– Αν γίνει κάποιο ατύχημα, σε ποιο νοσοκομείο θα πάμε;
– Οι μετακινήσεις ασθενών που πρέπει να γίνονται με ασθενοφόρο μετά τις 16:00, γιατί και πόσες πρέπει να πραγματοποιούνται με ιδιωτικό ασθενοφόρο;
– Λεφτά για πρόσληψη Παθολόγου με «μπλοκάκι» υπάρχουν, αλλά η ουρά στα έκτακτα συνεχίζεται. Πόσο κοστίζει τελικά ο γιατρός με μπλοκάκι;
– Η Πνευμονολογική Κλινική συνεχίζει και αυτόν τον μήνα με 4 κενά εφημεριών. Αν χρειαστούν άδεια οι γιατροί, πόσα κενά θα προκύψουν;
– Οι γιατροί στη Χειρουργική Κλινική με 10 εφημερίες ο καθένας για τρίτο συνεχόμενο μήνα... Για πόσο ακόμα θα υπάρχει αυτή η υπερεφημέρευση;
Με «εντέλλεσθε» και αναγκαστικές μετακινήσεις προσπαθεί η 6η Υγειονομική Περιφέρεια να κρατήσει όρθιο το Νοσοκομείο Άρτας, το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί υπό ασφυκτικές συνθήκες, χωρίς επαρκές ιατρικό προσωπικό και με μια Παθολογική Κλινική που βρίσκεται κυριολεκτικά στα όριά της.
Το τελευταίο που προστίθεται στα… κατορθώματα έγινε τις τελευταίες ώρες, από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, με έγγραφο μετακίνησης επτά αγροτικών γιατρών από το Κέντρο Υγείας Αγνάντων στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.
Λεφτά για να προκηρυχθεί μόνιμη θέση Παθολόγου στην Παθολογική Κλινική Άρτας δεν υπάρχουν, γιατί —σύμφωνα με τον Υπουργό «εμπορίας» της Υγείας— θα πέσει έξω η οικονομία της χώρας.
Ενώ στην τελευταία προκήρυξη για μόνιμες θέσεις γιατρών ΕΣΥ (που ήταν ανοιχτή έως το τέλος Μάη) δεν είχε ζητηθεί ούτε μία θέση Παθολόγου για την Παθολογική Κλινική του ΓΝ Άρτας, που λειτουργεί με υπερεφημέρευση και μετακινήσεις.
– Να προκηρυχθούν εκτάκτως, με κατεπείγουσες διαδικασίες, δύο μόνιμες θέσεις Παθολόγων για την Παθολογική Κλινική του ΓΝ Άρτας, ώστε να διασφαλιστεί η στοιχειώδης λειτουργία της.
– Να προκηρυχθεί ανοικτά το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων μέχρι την πλήρη κάλυψή τους».
