Υπερυπολογιστής της NASA προβλέπει πότε θα έρθει το «Τέλος του Κόσμου» - Είναι νωρίτερα από ότι περιμέναμε
Παρεμβάσεις Γ. Στύλιου στον Υπουργό Υγείας για το Νοσοκομείο Άρτας
ΚΛΑΡΤ: Τελευταία προβολή της χειμερινής σεζόν με την ταινία «Down by Law» του Jim Jarmusch
Spitogatos: Ανοδικά οι τιμές κατοικιών το πρώτο τρίμηνο του 2026 σε όλη τη χώρα και στα μεγάλα αστικά κέντρα
Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν για ρευματοκλοπή
Skroutz: Αύξηση 23% στις παραγγελίες και παραδόσεις μία ημέρα ταχύτερα το φετινό Πάσχα

Για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίστηκαν οι εκτεταμένοι έλεγχοι και οι ενημερωτικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους». Στόχος της εκστρατείας είναι η καθολική συμμόρφωση των οδηγών και επιβατών δίκυκλων και ελαφρών προσωπικών ηλεκτρικών οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.), με έμφαση στη διασφάλιση της ζωής και της οδικής ασφάλειας.
Κατά το διάστημα 21-27 Ιουλίου 2025 πραγματοποιήθηκαν 23.979 έλεγχοι σε όλη τη χώρα, με 2.181 παραβάσεις να αφορούν οδηγούς και 441 επιβάτες. Από τους παραβάτες, 118 ήταν εργαζόμενοι σε υπηρεσίες διανομής.
Στην Ήπειρο, καταγράφηκαν 105 παραβάσεις, στο πλαίσιο αυστηρών ελέγχων που συνεχίζονται σε όλους τους νομούς της περιφέρειας, σε δρόμους, αλλά και επιχειρήσεις ενοικίασης δικύκλων.
Η εφαρμογή του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 5209/2025) προβλέπει αυστηρές κυρώσεις, όπως πρόστιμο 350 ευρώ και αφαίρεση άδειας για έναν μήνα για οδηγούς και επιβάτες δικύκλων που δε φορούν κράνος. Αντίστοιχες ποινές ισχύουν και για τους οδηγούς Ε.Π.Η.Ο. καθώς και για οδηγούς οχημάτων ATV («γουρούνες»).
