Αναρτήθηκε στις:28-07-25 14:49

ΑΣΥ: Άμεσα μόνιμες προσλήψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Άρτας


Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (ΑΣΥ) σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Άρτας και καλεί σε άμεσες ενέργειες για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει:


«Ένα νέο Ε.Σ.Υ. γεννιέται» Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας. Το Νοσοκομείο Άρτας, ωστόσο, αργοπεθαίνει:

-Η διοίκηση του Νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση ότι κλείνει τις εφημερίες στην Χειρουργική κλινική από 25 μέχρι και 31 Ιουλίου. Με αυτόν τον τρόπο αναγκάζουν ολόκληρο τον Νομό Άρτας, ακόμη και για ένα απλό περιστατικό, να πηγαίνουν στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

-Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έχει μείνει με έναν γιατρό και ,πριν λίγο καιρό, μια βάρδια ασθενών οδηγήθηκε σε ιδιωτική κλινική. Μήπως θέλουν να στείλουν και δεύτερη βάρδια;

-Ο Ακτινοδιαγνωστικός τομέας με έναν γιατρό μόνιμο και άλλον έναν με αναγκαστική μετακίνηση εδώ και 18 μήνες από το Π.Γ.Ν.Ι. και έναν με μετακίνηση από άλλη δομή της Άρτας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν 14 κενά τον Ιούλιο.

-Στις 29 Ιουλίου δεν θα υπάρχει χειρουργός, παθολόγος ούτε ιατρός στον ακτινοδιαγνωστικό τομέα.

-Η Πνευμονολογική κλινική έχει μείνει με δύο γιατρούς, ενώ κάποτε εξυπηρετούσε τους νομούς Άρτας, Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας.

Εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια βγάζουμε ανακοινώσεις για τα προβλήματα του νοσοκομείου. Όλοι τα ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα

«Δεν είναι ρεαλιστικό υπουργείο και διοικήσεις να λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για προσλήψεις προσωπικού, την ίδια ώρα που αυξάνονται οι δαπάνες προς εργολάβους ή ιδιώτες, την ίδια ώρα που επιλέγουν το 5% του ΑΕΠ να δίνεται για πολεμικές δαπάνες που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας!»

Να προχωρήσουν άμεσα μόνιμες προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με μαζική προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων».



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ