Μ. Σχοινάς στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: «Δεν κινδυνεύουν οι επιδοτήσεις» – Τα τρία «εργοτάξια» για τον πρωτογενή τομέα
Ο Γιάννης Ανδριανός εγκαινίασε τη FRESKON 2026
Το Επιμελητήριο Άρτας συνδιοργανώνει με τον Δήμο Αρταίων το 7ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Άρτας «Άρης Τσιγαρίδας»
Επιτυχημένο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Αρταίων
Σε κυκλοφορία η Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων μέσω Κατάρας
Δήμος Αρταίων: Σταθερή στήριξη στις κοινωνικές δομές και στις διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ

Το πρόγραμμα Jean Monnet «Motivating Teachers 4 Europe» (MOTIVATE) και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, ολοκλήρωσαν με επιτυχία και με τη συμβουλή όλων, το Συνέδριο με τίτλο: «Σπουδάζοντας, Διδάσκοντας, Μαθαίνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση ΙΙ», το οποίο διεξήχθη στις 18-19 Ιανουαρίου 2025, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στην Αθήνα.
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Jean Monnet «Motivating Teachers 4 Europe» (MOTIVATE), το οποίο εστιάζει στον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης και το ρόλο του εκπαιδευτικού, στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Ευκαιρίες για Νέους, και στα εκπαιδευτικά εργαλεία και πόρους.
Συμμετείχαν εκλεκτοί ομιλητές, μεταξύ των οποίων Πρεσβευτές και Teachers 4 Europe, με επικεφαλής την υπεύθυνη του Προγράμματος Jean Monnet «Motivating Teachers 4 Europe» (MOTIVATE), Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Φωτεινή Ασδεράκη, καθώς και η Διευθύντρια της ΔΙ.Π.Ε. Άρτας κ. Κλεοπάτρα Βασιλείου, ως Ambassador T4E Άρτας.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε συζήτηση και ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, σχετικά με τις βασικές δράσεις του «MOTIVATE», καθώς και διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου στην ευρύτερη τοπική και ακαδημαϊκή κοινότητα.
