Μ. Σχοινάς στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: «Δεν κινδυνεύουν οι επιδοτήσεις» – Τα τρία «εργοτάξια» για τον πρωτογενή τομέα
Ο Γιάννης Ανδριανός εγκαινίασε τη FRESKON 2026
Το Επιμελητήριο Άρτας συνδιοργανώνει με τον Δήμο Αρταίων το 7ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Άρτας «Άρης Τσιγαρίδας»
Επιτυχημένο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Αρταίων
Σε κυκλοφορία η Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων μέσω Κατάρας
Δήμος Αρταίων: Σταθερή στήριξη στις κοινωνικές δομές και στις διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ

Συγκεκριμένα:
Η κυβέρνηση παρουσίασε την κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις πληρωμές προς Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΚΟ), ασφαλιστικά ταμεία και άλλους οργανισμούς ως δικό της μέτρο. Ωστόσο, η αλήθεια είναι διαφορετική: Βάσει του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 2024/86 όλες οι χώρες της Ευρωζώνης υποχρεούνται *από την 9η Ιανουαρίου 2025* να εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη διάταξη (άρθ.5β και 5γ).
Σύμφωνα με το άρθρο 5β του ως άνω Ευρωπαϊκού Κανονισμού η επιβάρυνση (προμήθεια) στις άμεσες μεταφορές χρημάτων δεν πρέπει να είναι υψηλότερη από τις μεταφορές πίστωσης αντίστοιχου τύπου. Στη χώρα μας ως "άμεση μεταφορά" χρημάτων λογίζεται τόσο η μεταφορά τύπου SEPA/άμεσος διακανονισμός όσο και εκείνη τύπου IRIS.
Εν προκειμένω, ενώ στις μεταφορές IRIS μέχρι 1.000€ η προμήθεια είναι μηδενική, εντούτοις η κυβέρνηση επιβάλλει προμήθεια ύψους 0,50 ευρώ στις μεταφορές SEPA. Αντί να επιβληθεί πλήρης κατάργηση ή αυστηρότερος περιορισμός στις χρεώσεις, το μέτρο αφήνει τις τράπεζες να διατηρούν σχεδόν ακέραια τα υπερκέρδη τους, ενώ παράλληλα εμφανίζεται ως δήθεν ρύθμιση υπέρ των πολιτών. Πρόκειται λοιπόν για καταφανή παραβίαση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού, για "δώρο" προς τις Τράπεζες και για κοροϊδία των καταναλωτών!
Εν τέλει, αντί η κυβέρνηση να περιορίσει την ασυδοσία των τραπεζών και να προστατεύσει τους καταναλωτές, επιλέγει και πάλι με επικοινωνιακά τεχνάσματα να εξαπατήσει τους πολίτες. Άρα, άνθρακας ο ...μποναμάς σας κ. Μητσοτάκη».
