Μ. Σχοινάς στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: «Δεν κινδυνεύουν οι επιδοτήσεις» – Τα τρία «εργοτάξια» για τον πρωτογενή τομέα
Ο Γιάννης Ανδριανός εγκαινίασε τη FRESKON 2026
Το Επιμελητήριο Άρτας συνδιοργανώνει με τον Δήμο Αρταίων το 7ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Άρτας «Άρης Τσιγαρίδας»
Επιτυχημένο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Αρταίων
Σε κυκλοφορία η Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων μέσω Κατάρας
Δήμος Αρταίων: Σταθερή στήριξη στις κοινωνικές δομές και στις διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ

Το Τριμελές Πλημ/κείο Άρτας, μετά από πέντε συνεδριάσεις, έκρινε ομόφωνα αθώο παθολόγο ιατρό του Γ.Ν. Άρτας για τον θάνατο ασθενούς το 2018.
Ζητήσαμε από τους δικηγόρους του ιατρού κ.κ. Λάμπρο και Δημήτριο Λαμπράκη να αναφερθούν σχετικά και οι οποίοι μας δήλωσαν: «Κανένας δεν πρέπει να απαιτεί από τον ιατρό να κάνει θαύματα. Καθήκον του ιατρού είτε αυτός είναι ιδιώτης είτε υπηρετεί στο ΕΣΥ είναι να υπηρετεί με επιμέλεια και ευσυνειδησία την επιστήμη του και να προσπαθεί με κάθε πρόσφορο μέσο να θεραπεύσει ή τουλάχιστο να μην βλάψει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Εάν όμως δεν προσπαθήσει να προστατεύσει τον ασθενή όπως οφείλει, τότε είναι σειρά του νόμου να το κάνει. Ο ιατρός δεν πρέπει να νιώθει ένοχος, αλλά υπεύθυνος, να γνωρίζει ποιο είναι το χρέος του και τις συνέπειες, που επισύρει ο νόμος, αν δεν το εκπληρώσει, ανάλογα με την περίπτωση, όπως απαιτείται από την επιστήμη που υπηρετεί».
Με την ευκαιρία αυτή ζητήσαμε μία δήλωση από τον κ. Λαμπράκη και με την ιδιότητα του συνηγόρου υπεράσπισης του πατροκτόνου τον οποίο το ΜΟΔ Λαμίας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών χαρακτηρίζοντας τον δράστη με μειωμένο καταλογισμό και απέφυγε την ισόβια κάθειρξη. Ο κ. Λαμπράκης δεν θέλησε να μας κάνει κάποια δήλωση αναφέροντας: «Σέβομαι τον εκλιπόντα και το πρόβλημα της οικογένειας και με αυτό τον τρόπο και το δικαστήριο των ενόρκων αντιμετώπισε τον πατροκτόνο, ως ασθενή».
