Μ. Σχοινάς στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: «Δεν κινδυνεύουν οι επιδοτήσεις» – Τα τρία «εργοτάξια» για τον πρωτογενή τομέα
Ο Γιάννης Ανδριανός εγκαινίασε τη FRESKON 2026
Το Επιμελητήριο Άρτας συνδιοργανώνει με τον Δήμο Αρταίων το 7ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Άρτας «Άρης Τσιγαρίδας»
Επιτυχημένο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Αρταίων
Σε κυκλοφορία η Ε.Ο. Ιωαννίνων-Τρικάλων μέσω Κατάρας
Δήμος Αρταίων: Σταθερή στήριξη στις κοινωνικές δομές και στις διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ

Η υγεία αποτελεί δικαίωμα όλων μας και μέσα από τις πράξεις μας οφείλουμε να την προστατεύουμε. Για πολλούς συνανθρώπους μας βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση της καλής τους υγείας είναι η δυνατότητα μετάγγισης αίματος. Γνωρίζεις όμως, ότι στην Ελλάδα μεταγγίζονται ετησίως 550.000 – 600.000 μονάδες αίματος και μόλις το 68,7% συλλέγεται από εθελοντές αιμοδότες σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΚΕΑ; Αυτό καθιστά την εθελοντική αιμοδοσία κρίσιμη κι απαραίτητη, ώστε οι ασθενείς να έχουν το αίμα που χρειάζονται.
Γι' αυτό, δίνουμε ραντεβού στις 25 Οκτωβρίου, μεταξύ 09:00-13:30, στη Σκουφά 189, Πλατεία Κιλκίς για να προσφέρουμε όλοι μαζί.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Alpha Bank στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί, με στόχο την υγεία», το οποίο θα ενισχύσει φέτος με ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό δομές υγείας και φροντίδας της Ηπείρου, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων στην Υγεία. Η σύμπραξή της Τράπεζας με το Bloodeγια τη διοργάνωση αιμοδοσιών σε πόλεις της Ηπείρου, με αφετηρία την Άρτα, στοχεύει στην ενίσχυση της αιμοδοτικής κουλτούρας και την αύξηση των μονάδων αίματος για την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Για την υλοποίηση της αιμοδοσίας το Bloode ενώνει τις δυνάμεις του με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, τον Δήμο Αρταίων και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας. Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, θα υπάρχει ενημέρωση και δυνατότητα λήψης δείγματος μυελού των οστών για όσους το επιθυμούν, με την υποστήριξη του Choose Life.
• Να είναι 18-65 ετών.
• Να είναι τουλάχιστον 50 κιλά.
• Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία.
• Να είναι καλά ενυδατωμένος.
• Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες.
• Να μην έχει καταναλώσει οινόπνευμα πριν την αιμοδοσία και για το υπόλοιπο της ημέρας.
• Να έχει αποφύγει την έντονη σωματική άσκηση.
• Να αναφέρει τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνει στον γιατρό της αιμοδοσίας.
• Εάν έχει κάνει τατουάζ/piercing, να έχουν παρέλθει 4 μήνες.
• Να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ και να φέρει μαζί του την αστυνομική ταυτότητα.
• Να μην οδηγήσει και να μην καπνίσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
• Να αποφύγει τη μεταφορά βαριών αντικειμένων με το χέρι που προσέφερε αίμα.
• Να καταναλώσει αρκετά υγρά όλη την ημέρα.
• Να αποφύγει την κατανάλωση αλκοόλ.
