Αναρτήθηκε στις:09-06-23 18:22

Απάντηση ΠΑΣΟΚ Άρτας στην ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται»


Απάντηση απέστειλε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Άρτας προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας σχετικά με την χθεσινή ανακοίνωση, η οποία ανέφερε ότι μοναδικός στόχος του ΠΑΣΟΚ για τις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι να «κλέψουν» την έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Γραμματέας, Αλέξανδρος Σερέτης, αναφέρονται τα εξής:

«Με κατάπληξη, πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας, που ξαφνικά αισθάνθηκε την ανάγκη να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Άρτας.

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας κάνει ότι δεν ξέρει, αυτό που ξέρει όλη η Ελλάδα, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποκλείσει ρητά και ξεκάθαρα την οποιαδήποτε στήριξη στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στόχος μας είναι στο επόμενο διάστημα, να είμαστε η ισχυρή και σκληρή αντιπολίτευση στη ΝΔ και η αποτελεσματική και ωφέλιμη αντιπολίτευση για το λαό και τη χώρα.

Κατανοούμε την ανησυχία και τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ γενικά. Μόλις πριν λίγες μέρες, ο λαός τους είπε, ότι απέτυχαν και σαν αξιωματική αντιπολίτευση. Και ειδικά στον Αρτινό λαό, τώρα που η απογραφή μας έφερε το λογαριασμό της δεκαετίας, πρέπει να απαντήσουν τι έκαναν για την Άρτα, όλη αυτή την πολιτική ισχύ, που τους παρείχαν οι πολίτες της, τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωνε, η Άρτα μίκραινε και αυτή είναι μία πραγματικότητα που δεν μπορεί να την αρνηθεί κανείς. Όπως συνέβη και συμβαίνει και με την κυβέρνηση της ΝΔ.

Με Πρωθυπουργό, Υπουργούς με καταγωγή από την Άρτα και 2 βουλευτές στο κοινοβούλιο και κανένα νέο μεγάλο έργο δεν έφερε στην Άρτα και από αυτά που παρέλαβε, κανένα δεν προχώρησε, παρά την ισχυρή πολιτική εκπροσώπησή του νομού μας, κατά την συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Ούτε τα απαραίτητα εγγειοβελτιωτικά έργα της πεδιάδας, ούτε το αρδευτικό Πέτα-Κομποτίου, ούτε η διευθέτηση και οριοθέτηση της κοίτης του Αράχθου, που με προϋπολογισμό 80 εκατομμύρια ευρώ, το Δεκέμβριο του 2014 εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2021 - και δυστυχώς αυτό συνεχίστηκε και με την κυβέρνηση, του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ποιες νέες χρηματοδοτήσεις έφεραν και πιο νέο μεγάλο αναπτυξιακό έργο δρομολόγησαν;

Αυτή είναι η πραγματικότητα και αντί να προσπαθούν να ξεγελάσουν τους Αρτινούς δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες με ψέματα, ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον Μητσοτάκη, ας τους κοιτάξουν στα μάτια και ας τους πουν, αν μπορούν, τι έκαναν γι' αυτούς και για την Άρτα, όλα αυτά τα χρόνια που τους ψήφιζε. Ας ψάξουν να δουν τι έκαναν την περασμένη τετραετία σαν αντιπολίτευση και ποιός ανέδειξε τα προβλήματα των Αρτινών πολιτών. Ποιος αγωνίζεται πραγματικά για την Άρτα.

Φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας μήπως το ΠΑΣΟΚ του "κλέψει" την έδρα. Δεν ήταν και δεν είναι δικιά του όμως, για να του την "κλέψει" κάποιος.

Οι έδρες είναι του νομού και του λαού. Και ο λαός αποφασίσει, στις εκλογές, σε ποιους, κάθε φορά, αυτές θα δοθούν».


Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας


«Σε μια περίοδο που οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσθεώρητα προβλήματα που βαραίνουν την τσέπη τους και την καθημερινότητά τους, που ξέρουν ότι τα νοσοκομεία είναι γεμάτα ράντζα και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν ασθενείς, πληροφορηθήκαμε με πολύ μεγάλη έκπληξη ότι τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξαντλούν την προεκλογική τους εκστρατεία φτιάχνοντας μέτωπο μόνο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας ανενόχλητη τη Νέα Δημοκρατία.

Εδώ και μέρες τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ διαδίδουν ότι μοναδικός τους στόχος για τις επικείμενες εκλογές είναι να «κλέψουν» την έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τους ενδιαφέρουν τα προβλήματα που βαραίνουν την κοινωνική πλειοψηφία. Δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία.

Η στάση τους αποτελεί ομολογία των σχεδίων που έχει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την επόμενη ημέρα των εκλογών. Θέλουν να μειώσουν την κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για να γίνουν ένα βολικό συμπλήρωμα σε έναν παντοδύναμο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και η αγωνία τους για μια «θέση» στο Κοινοβούλιο που δεν θα εξυπηρετεί τα κοινωνικά συμφέροντα είναι τόσο μεγάλη που έφτασαν στο σημείο να αγνοούν την σκληρή πραγματικότητα όπως αυτή ορίζεται από τα ποσοστά που έλαβαν τα τρία πρώτα κόμματα στις εκλογές του Μάη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τριπλάσιο ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η πραγματικότητα δεν αντιστρέφεται, γιατί οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας γνωρίζουν πολύ καλά ποιος κυνηγάει «θέσεις» και ποιος δίνει μάχες για τα συμφέροντά τους».



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img