Αναρτήθηκε στις:24-11-21 12:20

Συντονιστής σε πρόγραμμα Erasmus+ η ΔΔΕ Άρτας


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Άρτας βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης Ευρωπαϊκού προγράμματος με θέμα «OUT OF SCHOOL LEARNING AREAS FOR GIFTED STUDENTS LIVING MUSEUMS» έχοντας το ρόλο του συντονιστή.

Οι εταίροι του προγράμματος είναι από την Ισπανία την Ιταλία και την Τουρκία.

Πραγματοποιήθηκαν δύο διαδικτυακές συναντήσεις, η πρώτη στις 04/02/2021 και η δεύτερη στις 01/04/2021 κατά τις οποίες συζητήθηκαν η φιλοσοφία η παιδαγωγική προσέγγιση και η μεθοδολογία της μουσειακής εκπαίδευσης.

Κατά το διήμερο 08-09/11/2021 οι αποστολές των εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επισκέφτηκαν την πόλη μας.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και στο χώρο του 2ου ΓΕ.Λ. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων παρουσιάστηκαν σχέδια μαθημάτων που αξιοποιούν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους καθώς επίσης και διάφορες δραστηριότητες για χαρισματικούς μαθητές. Παρουσιάστηκαν από του εταίρους βιωματικές δραστηριότητες που μπορούν να εφαρμοστούν στο πλαίσιο της σχολικής τάξης ώστε οι μαθητές να εξοικειωθούν με τον μουσειακό και πολιτιστικό πλούτο που τους περιστοιχίζει.

Τέλος, συμφωνήθηκαν οι επόμενες ενέργειες και η κινητικότητα στο προσεχές μέλλον για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του προγράμματος.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ