Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο – Άνοδος στο 4,6% στην Ελλάδα
CRM: Ψηφιακή Δικαιοσύνη και Government Cloud διαμορφώνουν το νέο πρόσωπο του Δημοσίου
HELLENiQ ENERGY: Επενδύει στη νέα γενιά με το θερινό Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης «Empowering Interns»
Σημαντικές διακρίσεις για σχολεία της Άρτας στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM 2026
Συνέντευξη της Ζέτας Κουντούρη στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη
1η Πανελλαδική Ημερίδα Διευθυντών/-τριών Εργαστηριακών Κέντρων στο Επιμελητήριο Άρτας

Η Γενική Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Σίβυλλα Μπέντικ και ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Μαραγκός, επισκέφθηκαν σήμερα τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, με το ενδιαφέρον τους να επικεντρώνεται στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας.
Συγκεκριμένα όμως ανέφερε ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε έντονο ενδιαφέρον για την πορεία υλοποίησης του έργου, ενώ ζητήθηκε μελέτη για το μορφωτικό επίπεδο των κατοίκων της Ηπείρου και τη γνώση τους στη γερμανική γλώσσα.
«Για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας ενδιαφέρονται ήδη τέσσερις γερμανικές εταιρείες, που ασχολούνται γύρω από τομέα της πληροφορικής. Ήρθαν να επισκεφτούν και να ενημερωθούν για το ποιο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Έχοντας πάρει την αρχική έγκριση για το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουμε στείλει ότι στοιχεία μας ζητήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης, τις αρχιτεκτονικές κατόψεις και τα φωτορεαλιστικά σχέδια. Στη συνέχεια θα πάρουμε την έγκριση δόμησης από την Πολεοδομία Ιωαννίνων και προχωράμε. Θεωρώ πως θα είναι μια επανάσταση στην περιοχή, στο θέμα της απασχόλησης ανθρώπων με υψηλά προσόντα».
Τέλος ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι η Γενική Πρόξενος της Γερμανίας έθεσαν και ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Αεροδρομίου Ιωαννίνων.
