Αναρτήθηκε στις:14-09-21 15:38

Δήμος Ζαγορίου: Ενημερωτική ημερίδα στο πλαίσιο του έργου HERBINNO


Ο Δήμος Ζαγορίου διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Αποτελέσματα υλοποίησης του έργου HERBINNO (Innovative actions towards the exploitation of pharmaceutical plants in the cross-border region of Epirus-Albania), που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Ασπραγγέλων.

Η ιδέα πίσω από το έργο HERBINNO βασίζεται στην επιστημονική έρευνα των βιοδραστικών ιδιοτήτων των τοπικών φαρμακευτικών φυτών και στην ανάπτυξη και διαχείριση τους ως πρώτων υλών για την παραγωγή νέων φυσικών προϊόντων από καινοτόμες, σύγχρονες, επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι η βελτιστοποίηση της ανάπτυξης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του πλούτου των διασυνοριακών φαρμακευτικών φυτών με σημαντικές θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες που τους καθιστούν πολύτιμα συστατικά διαφόρων ειδών προϊόντων ευεργετικά για τον άνθρωπο υπό τη μορφή τροφίμων (λειτουργικά τρόφιμα), καλλυντικών, φαρμάκων κ.λπ.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν από τους εκπροσώπους των εταίρων τα πολύ σημαντικά αποτελέσματα και τα οφέλη που προέκυψαν για τη διασυνοριακή περιοχή μεταξύ Ηπείρου και Αργυροκάστρου, από την υλοποίηση του έργου HERBINNO.

Πρόγραμμα Ενημερωτικής Ημερίδας


11:00 – 11:30 Εγγραφές

11:30 – 11:40 Καλωσόρισμα
Εκπρόσωπος Δήμου Ζαγορίου

11:40 – 12:00 Παρουσίαση του έργου Herbinno του Δήμου Ζαγορίου
Εισηγήτρια: Μαρία Φιλίππου, Προϊσταμένη Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Ζαγορίου, Υπεύθυνη Έργου

12:00 – 12:20 Η καλλιέργεια του τσαγιού του βουνού και της ρίγανης
Εισηγητής: Δημήτριος Φερεντίνος, καλλιεργητής

12:20 – 12:50 Coffee Break

12:50 – 13:10 Η καλλιέργεια του Ιπποφαές
Εισηγητής: Γιώργος Τζαφλίδης, Δασοπόνος

13:10 Ανοιχτή συζήτηση



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ









img