Με επιτυχία εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας για μαθητές στα Ιωάννινα
Ανακοίνωση εργασιών λήψης δεδομένων κατά μήκος δημόσιων δρόμων – Ν. Άρτας
Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε απόπειρα κλοπής σε Ιερό Ναό
Κουρά αιγοπροβάτων: Μέτρα βιοασφάλειας για την αποτροπή νοσημάτων
ΟΑΣΝΑ: Παρέμβαση για τον μαύρο ακανθώδη αλευρώδη με αιχμές στη διαχείριση του ζητήματος
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Judo U14 και U12 στην Άρτα

Σε ό,τι αφορά το ωράριο λειτουργίας των εποχικών καταστημάτων, θα είναι από τις 7.00 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ. Η διάθεση των συγκεκριμένων εορταστικών προϊόντων θα επιτρέπεται πλέον και στα σούπερ μάρκετ.
Ως προς το SMS που θα απαιτείται για τη μετάβαση των πελατών στα συγκεκριμένα καταστήματα, θα χρησιμοποιείται ο κωδικός «2».
Ο κ. Σταμπουλίδης επεσήμανε ότι επιχειρήσεις που διαθέτουν τους παραπάνω ΚΑΔ ως δευτερεύοντες απαγορεύεται να πωλούν τα εν λόγω προϊόντα. Επίσης δεν επιτρέπεται η μεταβολή στοιχείων ως προς τον πρωτεύοντα ΚΑΔ μέσω της φορολογικής διοίκησης, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων.
Ως προς τον πληθυσμό εντός των καταστημάτων ισχύουν τα παρακάτω:
• Αναλογία ατόμων ανά τ.μ.: 4/100
• Άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 15 τ.μ.
• Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες, επισκέπτες, καταναλωτικό κοινό.
• Τήρηση απόστασης δύο μέτρων μεταξύ ατόμων.
• Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.
• Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.
